Több tiszteletet az Origo kirúgott főszerkesztőjének!

Az Origo kirúgott főszerkesztőjéért tüntetést szerveznek kedd délutánra az Origo-székház elé. A munkatársak több írás címébe beleírták tiltakozásul Sáling Gergő nevét. Az új főszerkesztő Pálmai L. Ákos lett.

Sáling Gergő nevét több anyag címébe becsempészték - írja a hvg.hu. A vélhetően politikai okokból elmozdított főszerkesztőért kedd délutánra tüntetést is szerveznek az Origo székháza elé.

A 444.hu olyan képernyőfelvételeket is közzétett, amelyeken az látszik, hogy több cikk címébe beleírták a kirúgott főszerkesztő, Sáling Gergő nevét kedd reggel az Origón. "Tiszteletet az Origo.hu főszerkesztőjének!" - írták például egy címlapos blokk címében, az egyik vezető anyag címe pedig ez volt: "Valaha Sáling Gergő tanította focizni a világot".

A Kettős Mérce a Facebookon tüntetést szervez Sáling elmozdítása ellen, ugyanis erős a gyanú, hogy a főszerkesztőt politikai okokból távolították el. Az Origo is szolidáris volt azakkal a lapokkal, amelyeket nem engedtek be a Fidesz választási központjába április 6-án (a május 25-i EP-választások estéjén csak a Népszabadság volt szolidáris a Magyar Naranccsal). A Lázár János hotelszámlájáról szóló cikksorozat az utolsó csepp lehetett a pohárban. Ennek némiképp ellentmond, hogy a tulajdonos információnk szerint hónapokkal ezelőtt elkezdte  keresni Sáling utódját. 

A tiltakozók kedd délután 5-kor gyülekeznek az Origo Dob utcai székháza előtt, Sáling Gergő nem nyilatkozott eltávolításának okáról.

Pálmai L. Ákos az új főszerkesztő

Az Origo Zrt. a változó médiafogyasztási szokásokhoz alkalmazkodva nagyobb hangsúlyt kíván fektetni az integrált tartalom előállítás stratégiájának megvalósítására, ezért átszervezi az eddigi tartalomirányítási szervezetét - közölte kedd reggel az Origo. - Sáling Gergő, az Origo.hu főszerkesztője közös megegyezéssel távozik a médiavállalattól, Magyarország piacvezető online portáljának szerkesztőségi irányítását pedig Pálmai L. Ákos veszi át. Sáling Gergő az Origo.hu csapatához 12 éve csatlakozott újságíróként, főszerkesztőként 2013 novembere óta irányította a szerkesztőség munkáját.

Pálmai L. Ákos négy éve dolgozik az Origo Zrt. Televíziós és Webvideó üzletág irányítójaként. Ez idő alatt stabilizálta, majd bővítette a médiavállalat kábeltelevíziós piaci részesedését, kreatív tartalmi és üzletfejlesztési modelljei hozzájárultak a vállalat eredményességéhez - írták a főszerkesztőváltást bejelentő közleményben.

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.