Több mint hárommilliós jutalmat szavaztak meg Siófok polgármesterének

Siófok eredményes gazdálkodásában való közreműködéséért 3,2 milliós jutalmat szavazott meg a képviselő-testület a város független polgármesterének. A Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének fideszes elnöke viszont úgy véli: a beszedett helyi adónak másutt is van helye, abból nem jutalmakat kell osztogatni.
Hat havi bérének megfelelő jutalmat szavazott meg a képviselő-testület Lengyel Róbert siófoki független polgármester számára, az indoklás szerint „a város 2015. évi eredményes gazdálkodásában való közreműködéséért". A plusz pénzt a Somogy megyei sonline.hu hírportál szerint azzal is kiérdemelte, hogy a hulladékgazdálkodási társulás elnökeként nagyon sok munkája volt, de ellenszolgáltatást nem kapott érte a városvezető.

Lengyel – aki korábban a helyi rendőrkapitány volt, és a város minden lakosának okostelefont ígérő, húsz évig regnáló fideszes elődjét verte meg 2014 őszén – a döntés értelmében bruttó 3,2 millió forint év végi jutalmat kapott, ennek egy részét azonban a cikk szerint jótékony célokra fordította: karácsony előtt vásárolt belőle a helyi óvodáknak, valamint a fogyatékkal élők napközi otthonának.

– Az idén a korábbi évek gyakorlatától eltérően mindenkinek igyekeztünk év végi jutalmat adni, vagyis ezúttal nem csak bizonyos kedvezményezetti kör részesült milliós, több milliós jutalmakban – mondta a sonline.hu-nak a siófoki polgármester. – A városházán az esztendő megtakarításaiból általában egyhavi bruttó bért fizettünk így ki a legalább egy éve a hivatalban dolgozóknak. Az egyes intézmények a megtakarításuk függvényében tudtak fizetni, de mindenki kapott, a takarítónők is.

Más álláspontot képvisel Schmidt Jenő, Tab fideszes polgármestere, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke. Neki az az elve, hogy a beszedett helyi adónak másutt is van helye, abból nem jutalmakat kell osztogatni. Ő tehát az idén sem kapott egy fillért sem, míg az intézményvezetők közül kettő részesült pénzjutalomban. A többi dolgozó közül azok, akiknél nem történt központi bérrendezés, vagy kiemelt feladatokat látnak el minimálbérért (így a dajkák, konyhai dolgozók vagy a településüzemeltetésben résztvevők), 25 ezer forintos étkezési utalványt kaptak.

Zamárdiban a testület háromhavi pluszpénzt szavazott meg Csákovics Gyulának a portál értesülése szerint. A polgármester azt mondta: 150 millió forintnyi többlettel zárják az évet, vagyis jól gazdálkodtak. A megérdemelt jutalomból az intézmények és a hivatal dolgozóinak is jutott.

Fonyódon a városháza és az önkormányzati társaságok dolgozói is egységesen húszezer forintot vehettek föl. Az idén ennyire futotta – jegyezte meg Hidvégi József polgármester, amit azzal egészített ki, hogy ő nem részesült jutalmazásban.

Balatonbogláron viszont senkinek sem osztottak év végi pluszpénzt.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.