Több mint ezer bombát találtak Gyomaendrőd határában

Eddig legalább 1200 bombát találtak s szállítottak el a tűzszerészek megsemmisítésre Gyomaendrőd határából, tudtuk meg a Beol.hu tudósításából. Kint a holtágban, a Torzsás közelében, illetve a Torzsásnak nevezett területen találták a bombákat - erősítette meg a hírt egy helybeli, aki ismeri a környéket.

Odamenni életveszélyes — jelentette ki egy gyomaendrődi, aki óva int mindenkit, akinek a hír hallatán felerősödne a mehetnékje, vagy a kincskeresési szándéka. Ezt a szakemberekre, a hozzáértő tűzszerészekre kell bízni. A gyomaendrődiek újságja szerint az elmúlt egy hét alatt több mint 1200 darab német gyártmányú SD-1 típusú repeszbombát találtak a Torzsási-holtág mellett. Ezeket már elszállították, hogy megsemmisíthessék.

A Beol.hu szerint a robbanószert gúlákba rakva találták meg a tűzszerészek. A háborús borzalmakat, a pusztítást idéző szerkezetek évtizedeken át érintetlenül pihentek a földben. Kiderült, lehet ott még ennél, az elmúlt napokban elszállított 1200 darabnál is több. A terület mentesítését folytatják a veszélyes háborús anyagtól. Kordonszalag jelzi, az a terület illetéktelenek számára nem közelíthető meg.

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.