Tizenkét évet kapott Páva Zsolt lányának támadója

A Kaposvári Járásbíróság – nem jogerősen - 12 év börtönre ítélte a 24 éves Ny. Zoltánt, mivel a férfi 2013 április 5-én szexuális szándékkal megtámadta, súlyosan bántalmazta és kifosztotta Pécsett a város polgármesterének, Páva Zsoltnak a 20 esztendős lányát.

A bűncselekmény az említett nap hajnalán történt, amikor az egyetemista lány hazafelé tartott egy szórakozóhelyről. A belváros egyik kevésbé forgalmas helyén, a Széchenyi-tértől alig 200 méterre támadta meg őt a komlói Ny. Zoltán. A lány védekezett, s eközben a brutális férfi eltörte orr- és arccsontját. A bűncselekményt követően a nyomozók hamar azonosították a tettest, ám Ny. Zoltánnak sikerült elbújnia.

Aztán egy hét múlva feladta magát a nagy erőkkel keresett férfi, akiről addigra kiderült, hogy állami gondozásban nőtt fel, és gyenge szellemi képességei miatt speciális iskolába járt. Az is ismertté vált, hogy Ny. Zoltán 17 évesen megerőszakolt egy 16 éves komlói lányt, s ezért öt évet töltött rács mögött.

Az ügyészség erőszakos közösülés, személyi szabadság korlátozása, súlyos testi sértés és kifosztás bűntette miatt emelt vádat Ny. Zoltán ellen, aki a nyomozás során, majd a bíróságon nem tagadta a bűncselekményt. (A pert azért helyezték Kaposvárra, mert a sértett édesanyja a Pécsi Törvényszéken bíró.) A tárgyalás – a sértett kérésére – a nyilvánosság kizárásával folyt, így a szombaton megszületett ítélet indoklását sem ismerhette meg a sajtó.

A bíróság szóvivője mindössze annyit mondhatott el, hogy a tanács valamennyi vádpontban bűnösnek találta Ny. Zoltánt, s ezért őt – mint különös visszaesőt – 12 év börtönre ítélte. A férfit – mellékbüntetésként - 10 évre eltiltották a közügyek gyakorlásától. A verdikt ellen az ügyészség és a vádlott fellebbezett, ezért a per a Kaposvári Törvényszéken folytatódik.

Emlékezetes, hogy a bűncselekményt követően Pécsen tüntetést szerveztek a város közbiztonságával elégedetlen helybéliek. Akkor vált köztudottá az a tény, hogy bár Pécs centrumát több tucat kamera pásztázza, azonban az „adást” éjszaka – takarékossági okokból - nem követik figyelemmel, így ha valaki bajba kerül, akkor a több mint 100 millió forintért kiépített térfigyelő rendszer révén nem tudnak neki azonnal segítséget nyújtani. Információink szerint azóta a pécsi kamerák képeit egész nap folyamatosan figyelik a közterület-felügyelők.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.