Titokban nyitott menekülttáborrá alakítottak át a kiskunhalasi laktanyát

Júliustól egy 200 férőhelyes, ideiglenes befogadó állomás kezdi meg működését a Kiskunhalason, egy volt laktanya területén - írja a Baon.hu.

A Kiskunhalasi Menekültügyi Őrzött Befogadó Központ Szegedi úti objektuma eddig zárt menekülttáborként működött, de péntektől az újonnan kialakított részében elhelyezett menedékkérők a házirendben foglaltak szerint elhagyhatják az intézményt.

A lap szerint a város lakóit hivatalosan senki nem értesítette a változásokról.

"Az új, nyitott menekülttáborra azért van szükség, mert a migrációs nyomás továbbra is jelentős, Európába idén már 230 ezer bevándorló érkezett, Magyarországon 22 ezer fölé emelkedett a beadott menedékkérelmek száma, ebből 5.101 menedékjog iránti kérelmet a tranzitzónákban nyújtottak be, közülük 4.630 fő került átszállításra valamely befogadó intézménybe, tekintettel arra, hogy sérülékeny csoporthoz tartoztak (pl.: kisgyermekes családok, idős, beteg emberek) és esetükben a határon lefolytatott eljárás nem alkalmazható" - írja közleményében a Belügyminisztérium.

Júniusban többször is demonstráltak a migránsok a kiskunhalasi, Szegedi úti táborban, szabadságot és gyorsabb ügyintézést követeltek.

Részletek a Baon.hu-n >>>

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.