galéria megtekintése

Titkos nyomozás indult a volt főkapitány ellen

4 komment


Fekete Gy. Attila

Befolyással üzérkedés és más korrupciós bűncselekmények miatt indult titkos nyomozás a Központi Nyomozó Főügyészségen Ármós Sándor volt Nógrád, majd Pest megyei rendőrfőkapitány ellen, aki augusztusig a Belügyminisztériumban dolgozott. Úgy tudjuk, augusztus elsejével hirtelen megszüntették a vezénylését és visszahelyezték az ORFK-ra. Az értesülést az ügyészség hivatalosan nem erősítette meg, de nem is cáfolta. 

pestisracok.hu értesülését a Központi Nyomozó Főügyészség sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta. Lapunk más forrásokból úgy értesült, hogy a tábornok és – a nyomozás eddig állása szerint – két-három társa szabadlábon védekezhetnek a szövevényes ügyben, amely ügyészségi forrásunk szerint „nem áll közvetlen összefüggésben Ármós belügyminisztériumi munkájával”.

Ármós Sándor balról a második

A tábornokot még 2011-ben vezényelték át a minisztériumba, miután leváltották a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság éléről. Onnan azért kellett mennie, mert a főkapitányság több százmilliós adósságára hivatkozva egy körlevélben kilátásba helyezte a túlórák kifizetésének befagyasztását.

 

A Belügyminisztériumban a közfoglalkoztatási pilot programok jogi felügyeletét látta el – tudtuk meg a tárcánál, ahol az ügyészségi eljárásról azonban semmit nem akartak elárulni.

Lapunk megbízható forrásból származó értesülése szerint azonban Ármóst befolyással üzérkedéssel gyanúsítják. Ez azt jelenti, hogy valakinek ígéretet tett, hogy pénzért másoknál elintéz valamit a számára (ügyének kedvező elbírálását vagy információt szerez számára fontos eljárásokról, és hasonlókat).

A nyomozás az ügy jelen állása szerint arra nem talált bizonyítékot, hogy Ármós megszerezte volna az őt megbízóknak (vélhetően ők az ügy többi gyanúsítottjai) a kért információt vagy segítséget. A gyanúsítás azonban azt sejteti, hogy pénzért kilátásba helyezte, hogy megteszi, amit kérnek tőle.

A második Orbán-kormány hivatalba lépését követően jelentősen megszigorították a hivatásosok, majd a köztisztviselők és a közalkalmazottak ellenőrzését. Szinte bármikor lehallgathatók a legtöbben, illetve a Nemzeti Védelmi Szolgálat provokációkat is végrehajthat ellenük: kisebb szabálysértéseket vagy bűncselekményeket követhetnek el előttük és vizsgálják a reakcióikat. Ha törvényesen járnak el, minden rendben van. Ám, ha bedőlnek, ha hajlandóságot mutatnak pénzért szemet hunyni, vagy más bűncselekményt is elkövetni, akkor már kattan is a bilincs.

Az valószínűleg csak a bíróságon derül ki - már ha nem titkosítják az ügyet ott is –, hogy Ármós provokáció áldozata lett, egy titkos ellenőrzés során bukott le, vagy feljelentették. 

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.