Tiltakoznak a kiskunhalasiak a nyitott menekülttábor ellen

Kétszáz férőhelyes nyitott ideiglenes befogadóállomás kezdte meg működését július 1-jén Kiskunhalason. A helyi lakosság felháborodott, amiért nem kérték ki a véleményüket. Tiltakozó Facebook-csoportot alakítottak, keddre lakossági fórumot hívtak össze.

Rendkívüli testületi ülésen fejezte ki a kiskunhalasi önkormányzat azt a szándékát, hogy nem szeretnének Kiskunhalason menekülttábort látni. Kérték a kormánytól az egyik laktanyában már működő tábor bezárását.

halasinfo.hu portál a Belügyminisztérium sajtóosztályától tudta meg, hogy ennek ellenére 200 férőhelyes nyitott befogadó állomás létesül, igaz, ideiglenes jelleggel, és a menekültügyi őrzött befogadó központtól elválasztva.

A helyi lakosság Halasiak a nyitott tábor ellen címmel tiltakozó Facebook-csoportot hozott létre, amelyet három nap alatt több mint kétezren lájkoltak. Keddre a városvezetés és a Konok Kunok Motorosklub lakossági fórumot hívott össze a közösségi házba, ahová meghívták Bányai Gábort, a körzet országgyűlési képviselőjét is.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.