Távozik Uj Péter az Indextől

Szeptember 30-ával távozik Uj Péter az Index főszerkesztői székéből, de az Index.hu Zrt. igazgatóságának tagja marad.

Uj Péter ma tájékoztatta a szerkesztőséget arról, hogy "eljött az a pillanat, amire nem hogy nem vártam soha, de igazán még fogadni sem mertem volna rá, hogy eljön valaha: távozom az Index szerkesztőségéből". Az emailben, amiben bejelentette, hogy szeptember 30-ával megszűnik a munkaviszonya a cégnél, megjegyzi, hogy tagja marad a zrt. igazgatóságának.

A távozás okáról annyit ír: csak. Hozzáteszi: "Közismerten vonzódom az új kihívásokhoz, már pendelyes koromban is új kihívásokkal játszottam a porban. Az óvodában új kihívás volt a jelem. Ellenben a régi kihívásokat nem állhatom. A régi kihívások már egyszerűen nem jelentenek kihívást. Ezért ideje újakat keresni".

Az újságírással azonban nem szakít, a szerződésében előírt "kényszerpihenő" után újrakezdi. "Az Anzsi Mahacskala ugyan érdeklődött, de még nem írtam alá" - zárul az email.

Uj Péter 1990-ben a Népszabadságnál kezdett újságot írni. Később szerkesztette a Hócipőt, 1996-ban pedig a Wanted magazin alapító-főszerkesztője lett. Az Indexnél 1999-es alapítása óta dolgozik, 2000 óta főszerkesztőként.

Az Index közleménye szerint Uj Péter szeptember 30-án - saját elhatározásból, közös megegyezéssel - távozik.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.