Távozik Beneda Attila

Bár mindenki elégedetten beszélt az érdekképviseletekkel zajló egészségügyi bértárgyalásokról, mégis távoznia kell az egyeztetéseket vezető helyettes államtitkárnak, Beneda Attilának posztjáról.

Információink szerint Ónodi-Szűcs Zoltán államtitkár azért válik meg munkatársától, mert nem volt elég dinamikus, és nem alakult ki kellő bizalmi viszony kettőjük között.

Földi Imre / Népszabadság

Beneda Attila 2010-ben budai háziorvosi praxisát váltotta kormányzati munkára. Három éven át volt Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár kabinetfőnöke. Köztük tökéletes volt az összhang, hiszen 2005-ben közösen alapították azt a munkacsoportot, amely végül 2010-ben megbízást kapott a második Orbán-kormány egészségpolitikai feladatok irányítására.

2014-től helyettes-államtitkárként dolgozott a tárcánál, általánosságban az egészségpolitika hozzátartozott többek között a háziorvosi ellátás, a gyógyszerügy, mentés. Tavaly nyáron, amikor Zombor Gábor távozott az államtitkárságról, az egyik esélyese volt az akkori három jelölt egyikeként a pozicióra. A másik kettő egyike, Sélleiné dr. Márki Mária, az OEP januárban távozott főigazgatója, a másik Ónodi-Szűcs Zoltán volt, aki végül is elnyerte a posztot.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.