Tasó László beszólása és a Bajnai gerillaharcosok

Tasó László beperli Ertsey Katalint: a fideszes politikus szerint ugyanis az LMP-s politikusnő valótlanságot állított róla, amikor botrányos beszólásáról adott hírt.

"Az LMP-s Ertsey Katalin már másodjára állít valótlant rólam, ezért a hamis állítása miatt beperelem. Az ártó szándéka, és az irántam többször megnyilvánuló gyűlölete nem ismer határokat, úgy látszik, nem riad attól sem vissza, hogy hazudjon" – írja Facebook-oldalán Tasó László fideszes képviselő.

Az ügy előzménye, hogy Szél Bernadett LMP-s képviselőnő a Parlamentben mondott hétfői napirend előtti felszólalását – amelyben a kiemelt beruházásokról, így például a Normafa-projektről és annak visszásságairól beszélt – azzal a mondattal zárta: „a kormány először üt és csak azután kérdez”. Erre az utolsó tételre reagált a fideszes Tasó László félhangos bekiabálással, hogy: „csak téged”. Ez utóbbit Ertsey Katalin LMP-s képviselőnő hallotta és osztotta meg az érintettel, aki az interneten számolt be az újabb verbális inzultusról.

Szél Bernadett az eset kapcsán az Indexnek nyilatkozva később hozzátette: a „beszólás” után a parlamenti folyosón Tasó László „ordítva számon kérte, hogy mit írogatok már megint az Indexre”. A képviselőnő állítása szerint bocsánatkérésre és távozásra szólította fel a fideszes honatyát, aki tagadta, hogy beszólt volna a zöldpárti képviselőnőnek.

Tasó László ugyanakkor nem először tett botrányos megjegyzést, legutóbb a PM-es Szabó Tímeának „szólt be” az egyik ülésen, úgy fogalmazva: „mit pofázol bele, kisanyám?!”

Szél Bernadett sem először kapott sértő megjegyzést a kormánypártiaktól. Két héttel korábban Illés Zoltán környezetvédelmi államtitkár közölte a politikusnővel, hogy „attól, hogy szép, abból még nem következik, hogy okos”. A fideszes politikus akkor – az ellenzékiek felháborodása nyomán – sms-üzenetben elnézést kért az ökopárti képviselőnőtől.

Tasó László szerint azonban mindössze Ertsey Katalin uszító és lejáratására irányuló akciójáról van szó, amely alkalmas jó híréhez való jogának csorbítására, és amelyben tettestársa Szél Bernadett. A fideszes politikus úgy fogalmazott: „az elmúlt hónapokban világossá vált, a Bajnai gerillaharcosok soraiba nemcsak megtévesztett diákokat, hanem LMP-zászló alatt a Parlamentben provokáló képviselőket is besoroztak. Egyértelmű a szándék, provokálni, uszítani, hergelni a társadalmat, nem engedni, hogy a magyar emberek ereje kiteljesedjen, és a várt összefogás további eredményeket hozzon.”

Közölte: „a minősíthetetlen, már második alkalommal a személyem ellen irányuló Ertsey-féle hazugságra épített támadást nem hagyom reagálás nélkül, beperelem az LMP-politikust”.

Ertsey Katalin a feljelentés hírére reagálva az Indexnek azt mondta: fenntartja blogjában írtakat. „Három éve itt ülök mellette, ismerem a hangját. Nem néztem a száját, de nyilvánvaló volt, hogy ő mondta. Tök normális képviselők ülnek körülötte, olyanok, akik nem mondanak ilyesmiket. Tasónak nem a múltkori, meg a mostani volt a két kifogásolható megjegyzése. Minden hétfőn ilyenek mennek, most egyet megismert a nyilvánosság is" – fogalmazott a politikusnő.  

 

 

Szél Bernadett LMP-s képviselő néhány fideszes képviselő kedvenc céltáblája
Budapest, 2013. szeptember 17. Szél Bernadett LMP-s képviselő az Egyes törvényeknek a szociális és gyermekvédelmi ellátások országos nyilvántartásával összefüggő módosításáról szóló vitán az Országgyűlés plenáris ülésén 2013. szeptember 17-én. MTI Fotó: Földi Imre
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.