Tarlós Istvánt jelöli főpolgármesternek a Fidesz budapesti választmánya

Tarlós Istvánt javasolja a párt főpolgármester-jelöltjének a Fidesz budapesti választmánya. Ezt maga a jelölt közölte a testület szombati ülése közben.

Tarlós István elmondta, hogy a döntés egyhangúnak tekinthető, mivel az egyetlen tartózkodó szavazatot ő adta le, a többiek támogatták megválasztását. Pokorni Zoltán XII. kerületi polgármester, Pesti Imre országgyűlési képviselő, Rogán Antal V. kerületi polgármester és György István parlamenti képviselő követi Tarlóst a 26 nevet tartalmazó listán, amelyet 45 igen szavazattal, 13 nem ellenében fogadott el a testület. A lajstrom 6. helyén Németh Szilárd szerepel, majd Csomós Miklós, Bagdy Gábor, Nagy István, Szentkirályi Alexandra, Ughy Attila, Németh Zoltán, Wintermantel Zsolt, Zsolnai József, Szentes Tamás, Szathmáryné Jahl Angéla, Raduly József, Orbán Gyöngyi, Hutiray Gyula és Rubovszky Csilla következik. A sort Szikora Linda, Puskás Péter, Kovács Balázs, Szuhai Erika, Loppert Dániel és Szepesfalvi Anna zárja.

Tarlós István, a Fidesz fővárosi frakciójának vezetője
Budapest, 2010. június 26. Tarlós István, a Fidesz fővárosi frakciójának vezetője (k) megérkezik a párt budapesti választmányi ülésére a Polgárok Házába, ahol arról döntenek, kit javasolnak a párt főpolgármester-jelöltjének, illetve arról, hogy kik szerepeljenek a fővárosi közgyűlés listáján. Jobbra Láng Zsolt II. kerületi polgármester. MTI Fotó: Beliczay László

A politikus kampányát augusztus 20-án kezdi meg, előtte azonban - várhatóan július első napjaiban - az országos választmánynak még jóvá kell hagynia a jelöltségét. Tarlós István "rövid, intenzív" korteskedést tervez, amelyben személyeskedés helyett arról beszél, milyen a főváros helyzete és min kíván változtatni. "Erre építem a kampányomat, nem fröcsögésre, sárdobálásra" - mondta. A négy éve függetlenként induló politikus arra is kitért, hogy az önkormányzati választáson a Fidesz-KDNP pártonkívüli jelöltje lesz. Hozzátette, "nem vagyok kevésbé civil, mint bárki, akit az MSZP és szövetségesei javasolnak".

Programjáról szólva közölte, hogy az Orbán Viktorral tavaly bemutatott, A nemzet fővárosa című dokumentumon nem kell sokat változtatni, inkább csak aktualizálásra szorul helyenként. Arra a kérdésre, hogy lesz-e elszámoltatás a fővárosban, Tarlós István úgy felelt: "nem azért megyek oda, hogy bárkinek álmatlan éjszakákat okozzak". Mint mondta, noha a szocialista irányítású városüzemeltetés területén szinte minden közszolgáltatónál vannak olyan ügyek, amelyek a hatóságok látókörébe kerültek, kutakodni nem az ő dolga. Ugyanakkor tervei között említette a fővárosi tulajdonú vállalatok igazgatótanácsainak megszüntetését, valamint a felügyelőbizottságok erősítését oly módon, hogy azok minden esetben ellenzéki többségűek legyenek.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.