Tarlós szerint maximum négy hónapot csúszhat a 3-as metró felújítása

A jelenlegi állás szerint maximum négy hónapot csúszhat a 3-as metróvonal felújításának kezdete, ugyanakkor az is lehetséges, hogy egyáltalán nem lesz késlekedés – mondta Tarlós István főpolgármester péntek este az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 

– Emberi számítás szerint ma úgy látjuk, hogy maximum négy hónapot csúszhat a felújítás kezdete - mondta Tarlós István. Ugyanakkor közölte azt is, nem biztos, hogy lesz csúszás. Kiderült, hogy nemcsak az északi, hanem a déli szakaszon is kevesebb mint 150 pótlóbusz szükséges. „Úgy néz ki, hogy azért nem lesz esetleg csúszás, mert ennek a csúszásnak a néhány hónapos idejére régebbi buszok, viszonylag szerény költségű, házon belüli felújításával a BKV-nál össze tudjuk szedni ezt a kisebb kontingenst" - mondta a főpolgármester. Közölte: a felújítás ideje alatt a metrószerelvények pótlására 150 csuklós buszra van szükség. Erre a BKV múlt évben lebonyolított egy tendert, és lett egy opcionális nyertes. A kormány viszont egy országos koncepcióra hivatkozva azt kérte, hogy ne vegyenek külföldi buszokat, hanem szolgáltatást vásároljanak.

A Fővárosi Közgyűlés a legutóbbi ülésén döntött arról, hogy "egy olcsó, lezárt ajánlat ott van, amely megfelelő időre biztosítja a buszokat", de, ha a kormány július 5-ig pénzügyi garanciát ad kormányhatározatban a legolcsóbb ajánlat és az esetlegesen bekövetkező szolgáltatásvásárlás végösszege közti többletköltségre, akkor szolgáltatást rendel meg a főváros.

Ha nem születik meg a kormányhatározat, „akkor jönnek az új buszok” – jelentette ki Tarlós István, aki korábban elmondta, hogy a 3-as metróvonal infrastruktúrájának rekonstrukciós munkáinak megkezdésében a szolgáltatás megrendelés esetében csúszás lesz, és ez 45 nap és 6 hónap között ingadozhat. A felújítási munkák a tervek szerint novemberben kezdődtek volna.

A főpolgármester az ATV pénteki műsorában közölte azt is, hogy péntek reggel írásos meghívót kapott a június 24-ei kormányülésre. A kormányülésre Bagdy Gábor pénzügyekért felelős főpolgármester-helyettes megy majd el.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.