Tarlós nem esne kétségbe egy BKV-sztrájktól

Tarlós István személy szerint nem esne kétségbe egy kétnapos BKV-sztrájktól. De akkor nem lesz béremelés. A városvezetés nem hagyja magát zsarolni – jelentette ki a főpolgármester a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén.
A BKV üzleti tervéről szóló vitában Csárdi Antal (LMP) és Horváth Csaba (MSZP) képviselő is kifogásolta, hogy a tervben nincs forrás a béremelésre. Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes azzal hárított, hogy később módosítják az üzleti tervet, ha lesz rá fedezet. Tarlós jónak tartja a BKV 2,4 százalékos ajánlatát.

A főpolgármester maga gerjeszt sztrájkot ezekkel mondatokkal – véli Nemes Gábor, az Egységes Közlekedési Szakszervezet elnöke, akit megdöbbent a munkavállalói jogok ilyen mértékű lenézése és az a pökhendiség, amivel a helyzetet az önkormányzatnál kezelik.

A sztrájkra készülő szakszervezetek csütörtökön egyeztetnek a kétórás „elősztrájk” napjáról. A kétnapos sztrájk szolgáltatási minimumáról még egyeztetnek a BKV-val, de a tiltakozás valamennyi busz-, metró-, HÉV-, troli- és villamosvonalra kiterjedne.

Kordás László, a 250 ezer főt tömörítő Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke precedens értékűnek tartja azt, ami most a BKV-nál történik. Éppen ezért felkérik a tagszervezeteket, hogy csatlakozzanak a tiltakozó akcióhoz, és ha szükséges, a munkabeszüntetéshez is. Hiszen amit ma a BKV munkavállalóival tesznek, azt holnap velünk fogják.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.