Tarlós: Lázár megmutathatná, mihez kezd a BKV-val

Tarlós István szerint csekély az esélye annak, hogy a BKV az államhoz kerüljön, de készek azt átadni, a Budapesti Közlekedési Központot (BKK) viszont nem.
Lázár János csütörtöki kijelentésére reagálva Tarlós István közölte, ha nem történik változás a BKV hosszú távú finanszírozását érintő kérdésben, akkor támogatja, hogy a Miniszterelnökséget vezető miniszter bemutassa, mit tud megvalósítani annyi forrásból, amennyi a fővárosnak áll a rendelkezésére.

A főpolgármester felidézte, csütörtökön Lázár János arról beszélt, hogy a kormány készen áll a BKV átvételére, és ezt már 2011-ben szívesen megtette volna.

Tarlós István közölte, a bejelentés után telefonon beszélt Varga Mihály nemzetgazdasági miniszterrel, aki szerinte "nehezen birkózott az események által kiváltott nyomással". Szerinte a minisztert meglepte ez a hír – tette hozzá.

Tarlós István úgy fogalmazott, az az érzése, hogy a Miniszterelnökséget vezető miniszter "Hódmezővásárhelynek talán túl nagy, Budapestnek talán túl kicsi".

Ha a Fővárosi Közgyűlés megszavazza, és a miniszterelnök, valamint a nemzetgazdasági miniszter is egyetért Lázár János "korszakalkotó ígéretével", akkor "az egyetlen, gyakorlatilag megoldhatatlanná deformált problémájától szabadul meg" a főváros – mondta.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.