„Támadás érte a Teleki Blanka Gimnáziumot”

Az igazgatótól rengeteg dokumentumot kért a Klik a miskolci Herman Ottó Gimnázium által elindított tiltakozási hullámmal kapcsolatban.
Támadás érte a Herman Ottó gimnázium által indított tiltakozó mozgalomhoz csatlakozott budapesti Teleki Blanka Gimnáziumot – közölte az alternatív kerekasztal keddi ülésén az igazgató, Pukli István. Pukli bemutatott egy levelet, amelyet kedden kapott a Klik XIV. kerületi tankerület vezetőjétől, és amelyben felszólítják, hogy „órákon belül” e-mailen, csatolt .pdf formátumban juttasson el egy sor dokumentumot, amelyek a miskolci tüntetésen való részvétellel, az ezért elmaradt órákkal és a szülők tiltakozásával kapcsolatos tájékoztatásról szólnak.
Fotó: A szerző felvétele

Pukli elárulta, hogy csak órákkal a munkába érkezése után vette észre a levelet, majd azonnal haladékot kért és kapott, de csak holnapig. Közlése szerint valóban elmaradt két óra, de ez előfordul egy iskola életében, az órák pótlása pedig folyamatban van. Valóban tájékoztatta a szülőket, azaz írt egy levelet, hogy miért csatlakozott a Herman Ottó Gimnázium leveléhez, és ezt a szülői értekezleten fel is olvasták, de Pukli nem érti, hogy ezekről a szülői értekezletekről a Klik miért kért jegyzőkönyvet, hiszen ilyenek szülői értekezleteken soha nem készülnek.

A Klik Puklit arról informálta, hogy az eljárás közérdekű bejelentés nyomán indult.

Fotó: A szerző felvétele

A Teleki Blanka Gimnázium igazgatója az értetlenségét fejezte ki a túl rövid határidő, a bekért dokumentumok mennyisége és jellege miatt is. Elmondása szerint a Kliknek írt válaszlevelében hangsúlyozta, a vélemény szabadsága és a gyülekezési jog az alaptörvény része, és mint ilyen, mindenkit megillet Magyarországon.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.