Tagadja a vádakat a balatonalmádi igazgatónő

A balatonalmádi angol-magyar két tannyelvű gimnázium igazgatónője visszautasítja azokat a vádakat, hogy jegyzőkönyvi vallomásokat íratott volna alá az iskola diákjaival annak apropóján, hogy az intézményfenntartó kérésére vizsgálatot folytatott a tanulók és a tanárok körében a hallgatói tüntetésekkel összefüggésben.

A Veszprém Megyei Intézményfenntartó Központ kérésére vizsgálódott a diákok és a tanárok körében a hallgatói tüntetésekkel összefüggésben a balatonalmádi Magyar-Angol Tannyelvű Gimnázium igazgatója. Ezt az érintett közölte az MTI-vel csütörtökön.

Gránásiné Bácsi Tünde közleményében azt írta: szülői bejelentés érkezett a Veszprém Megyei Intézményfenntartó Központhoz arról, hogy a tanórán - tanítás helyett - tüntetésre buzdítják az iskola tanulóit. A fenntartó ezután arra kérte az igazgatót, hogy vizsgálja ki az ügyet, majd adjon tájékoztatást annak eredményéről.

"Ennek megfelelően saját hatáskörben tájékozódtam, tanulókkal és a pedagógusokkal egyaránt beszéltem, hogy teljes képet kapjak arról, megalapozottak-e a szülői panaszok. Azokat a vádakat, hogy a vizsgálathoz jegyzőkönyvet írtam, illetve írattam alá, határozottan visszautasítom. A vizsgálat eredménye nem igazolta a bejelentésben elhangzott vádakat" - fogalmazott az igazgató.

Hozzátette, hogy az iskola nyugalmának visszaállítása érdekében az esettel kapcsolatban egyéb nyilatkozatot nem kíván tenni.

A Hvg.hu kedden azt írta: a Magyar-Angol Tannyelvű Gimnáziumban tájékozódnak a végzősök sztrájkkal és keretszámokkal kapcsolatos nézeteiről, és jegyzőkönyvezik az általuk elmondottakat. A szülők a portálnak azt mondták, hogy gyerekeiket behívták az igazgatónőhöz, és arról faggatták őket, beszélnek-e a meghirdetett sztrájkról, buzdítják-e a tanárok őket erre, és szóba kerülnek-e közöttük a keretszámok.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.