Szupersuli nyílt Jászfényszaruban

Jászfényszarun egy különleges, korszerű, digitális oktatási eszközökkel felszerelt iskola nyitotta meg ma kapuit. Jelenleg száz általános iskolás jár ide, s a felnőttképzésbe is bekapcsolódnak.

Az elektronikai gyár a település önkormányzatával együttműködve hozta létre az úgynevezett Samsung SMART Schoolt. Az iskolának Jászfényszaru biztosított patinás, ugyanakkor az oktatási céloknak megfelelően felújított és a legmodernebb technológiával felszerelt otthont a Rimóczi-kastélyban. Az itt tanulóknak lehetőségük lesz a digitális írástudás elsajátítására, melynek elterjesztése az egyik legfontosabb kormányzati törekvés – mondta el a megnyitón Vályi-Nagy Vilmos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért felelős államtitkára. Hozzátette: informatikai tudás, informatikai oktatás nélkül elképzelhetetlen a nemzetgazdaság növekedése.

˜– Eddig, 2013 óta 19 európai ország mintegy 140 iskolájában jöttek létre a jászfényszaruihoz hasonló digitális osztálytermek, amelyek integrált oktatási megoldást kínálnak, és lehetővé teszik az európai fiatalok számára, hogy azonos mértékben részesüljenek oktatásban és szakképzésben – mondta el az iskola hivatalos megnyitóján dr. Facskó István, a Samsung Electronics Magyar Zrt. elnöke. – A képviselő-testület mindig a legjobb befektetésnek tartotta az oktatás fejlesztését, ezért a kastély felújításán túl a működtetésben is részt vállal az önkormányzat – tette hozzá Győriné Dr. Czeglédi Márta polgármester.

Az új intézményben 8-13 éves korú általános iskolás gyermekeket, valamint munkanélküli fiatalokat oktatnak. A programban kilenc jászfényszarui pedagógus vesz részt, akik heti 19 órában tanítanak 95 gyermeket. A két tanteremben, amelyek számítógépekkel, tabletekkel és interaktív táblákkal vannak felszerelve, magyar, matematika, egészségtan, kémia, biológia, földrajz, angol és informatika kerettantervi és szakköri tanórákat tartanak.

A felnőttképzésben digitális technológiákra és elektronikai ismeretekre épülő három hónapos, 192 órás tanfolyamokat szerveznek, amelyek a munkanélküliek elhelyezkedési esélyeit javítják. Az elméleti és gyakorlati órákat a jászberényi Liska József Katolikus Erősáramú Szakközépiskola, Gimnázium és Kollégium tanárai tartják. A gyakorlatorientált képzés során a hallgatók megismerik a készülékek professzionális használatát, valamint szervizelését. Ezenfelül ügyfélismereti, biztonságtechnikai és a munkaerőpiacon elvárt készségeiket is fejlesztik a képzés során, így növelve elhelyezkedési esélyeiket.

Az iskolát Vályi-Nagy Vilmos, infokommunikációért felelős államtitkár, Lee Kyu-Jin, a Samsung jászfényszarui gyárának elnöke, dr. Facskó István, a Samsung Electronics Magyar Zrt. elnöke, Győriné Dr. Czeglédi Márta, Jászfényszaru polgármestere és Nam Kwan-Pyo, a Koreai Köztársaság budapesti nagykövete adta át csütörtökön Jászfényszaruban. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.