Szülészete lesz a Bethesda Gyermekkórháznak

Szülészettel bővülhet a Bethesda Gyermekkórház szolgáltatási palettája – erről Velkey György, az intézmény főigazgatója beszél a Magyar Hírlapnak.

A cél érdekében az intézményben új szárnyat alakítanak ki, ahol a természetes szülést helyeznék előtérbe. Az új kórházi részleg kialakításról már folynak tárgyalások.

A főigazgató az új szolgáltatást azzal indokolta a lapnak, hogy sok család kereste meg a kórházat azzal, hogy a szülészeteken az abortuszra várók a gyermekét váró vallásos anyáknak nehezen kezelhető helyzetet okoznak. „Mivel egyházi kórház vagyunk, jelezték nekünk, hogy a szükség van olyan szülészetre, ahol ezekkel nem kerülnek szembe a várandós anyák."

A másik igény, hogy magát a szülést visszahelyezzék a lehető legtermészetesebb közegébe, akár otthonias környezetbe, mindamellett, hogy a megfelelő orvosi felügyeletet biztosítaná az intézmény. A főigazgató beszélt arról is a lap újságírójának, hogy az intézmény legális megoldást keres arra, hogy a szülész rendelkezésre állásáért cserébe, hogyan fizethet legálisan honoráriumot.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.