Szűcs Lajos nagy fogása


Mindent vitt a Szűcs Lajos fideszes parlamenti képviselő által vezetett Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ), amely január 1-től szinte az összes pályáztatott vízre megszerezte a 15 éves hasznosítási jogot – írta az Index.

A portál cikkéből kiderül, hogy a magyar vizek túlnyomó részén, a 140 ezer hektárból úgy 130 ezren, 15 év után tavaly lejártak a megpályázott hasznosítási jogok. A tendereket azonban csak az év végén írták ki, és végül a feltűnően rapid pályáztatáson tarolt a MOHOSZ, amely 2016. január 1-től szinte minden pályáztatott vízre megszerezte a 15 éves hasznosítási jogot. Az Index emlékeztetett, hogy tavaly ősszel Szűcs Lajos MOHOSZ-elnök javaslatára módosították úgy halgazdálkodási törvényt, hogy a MOHOSZ is pályázhasson a vizek hasznosítási jogára.

A szövetség közleménye szerint nem közvetlenül gyakorolják majd hasznosítási jogukat, alhaszonbérleti szerződéses rendszert dolgoznak ki. A tervek szerint a MOHOSZ tagszervezetei és a tagszervezetek horgász egyesületei lesznek a vizek további felelős halgazdálkodási jogosultjai.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.