Az 'első utolsó' Critical Mass

Vérmezőtől Városligetig vonulnak a bringások a szokásos tavaszi CM-en; két hidat is lezárnak a szombati felvonulás idejére.

Az "utolsó"-tól ne ijedj meg! Annyit szeretnénk ezzel éreztetni, hogy a budapesti Critical Mass legfőbb célja a kerékpáros közlekedést választók kritikus tömegének elérése volt, és ezt a célt minden körülmény ellenére elérte - olvasható a Critical Mass Facebook-oldalán. A szervezők szerint Budapesten ez a folyamat megállíthatatlan, "az örömköröket futjuk". 

Ez tehát nem az utolsó CM lesz: a szervezők ígérete szerint "az utolsó majd az lesz, amit nem segítetek szervezni, vagy nem jöttök el rá".

Április 30-án délután négy órától indul a szokásos felvonulás Budáról, az Attila úttól (a Vérmező mellett). Az Alagúton, majd a Lánchídon halad tovább a - várhatóan ismét több tízezres - menet, majd az Apáczai Csere János és az Irányi utcán át, a Ferenciek terét érintve fordul vissza az Erzsébet hídra. Budán egy rövid kör (Rudas fürdő) után szintén az Erzsébet hídon mennek vissza Pestre , az Astoria - Károly Körút - Erzsébet tér - Andrássy út útvonalon, a cél idén is a Városliget, a szokásos bringaemeléssel.

A felvonulás idejére mindkét hidat lezárják, az útlezárásokról itt olvashat bővebben: >>>

További cikkeink a Critical Mass-ről: >>>

Facebook-dossziénk a CM-ről: >>>

Critical Mass kerékpáros felvonulást bringaemeléssel indítja a Lánchíd tetejéről Sinka Károly főszervező
Budapest, 2010. április 24. A 11. Critical Mass (Kritikus Tömeg) kerékpáros felvonulást bringaemeléssel indítja a Lánchíd tetejéről Sinka Károly főszervező. A menet a Roosevelt térről indult, ismét több tízezer résztvevővel. MTI Fotó: Bakró-nagy Ferenc
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.