Szócska mozgásba lendült

A mozgás éjszakája elnevezéssel tartanak sportrendezvényt június végén a fővárosban, hogy felhívják a figyelmet a rendszeres mozgás fontosságára – erről Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár beszélt csütörtök este, miután lefutotta az Arany János utcai minisztérium és a Hősök tere közötti távot.

A mozgáshiányos életmód következtében annyian halnak meg a világon, mint a dohányzás miatt. Még nem sikerült elérni, hogy a magyar emberek öt százalékánál többen mozogjanak rendszeresen - hívta fel a figyelmet Szócska Miklós. Mint mondta, ha valaki hetente néhányszor húsz percet sétál, vagy valamilyen rendszeres testmozgást végez, tovább élhet.

A mozgás éjszakája elnevezésű rendezvény - amelyen ingyenes lehet részt venni - június 28-án 22 órától 29-én hajnali 4 óráig tart. A rendezvény helyszínei: az Andrássy út, a Hősök tere, a Városliget és Felvonulási tér.

A mozgás éjszakáján lesz egyebek mellett éjszakai futás az Andrássy úton, 5 és 10 kilométeres távval, kerékpártúra, evezés a Városligeti tóban, valamint lehet majd tollaslabdázni és asztaliteniszezni. Az éjszaka folyamán egyes uszodák is nyitva lesznek.

Nagy Tímea kétszeres olimpiai bajnok párbajtőrvívó a mozgást a fogyókúrához hasonlította: mindkettőt nehéz elkezdeni, de nagy eredményekkel jár.

Szekeres Pál sportért felelős helyettes államtitkár, háromszoros paralimpiai aranyérmes vívó azt mondta: a legjobb befektetés az egészségbe való befektetés, jó életminőség rendszeres sport nélkül elképzelhetetlen.

Kropkó Péter ironman szintén a rendszeres mozgás fontosságát emelte ki, ez szavai szerint nemcsak egészségmegőrző, hanem nagy élmény is. Fontosnak nevezte, hogy a szülők a rendszeres mozgással példát mutassanak a gyermekeiknek.

A mozgás éjszakáját az Egészségkommunikációs Központ szervezi uniós forrásból. A rendezvény fővédnöke Tarlós István főpolgármester. A sajtótájékoztató résztvevői az Arany János utcától indultak, és az Andrássy úton futva - Szekeres Pál egy speciális kerekes székkel - érkeztek a Hősök terére.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.