Szocialista képviselők magánvagyonának zárolását kérte a fideszes önkormányzat

Magánvagyonuk zár alá vételének elrendelését kérte az önkormányzat az ötfős csepeli MSZP-frakció eddig meggyanúsított tagjai ellen - tudatta a Népszabadsággal a csepeli önkormányzat fideszes polgármestere, Németh Szilárd.

A lapunkhoz eljuttatott közlemény szerint Szenteczky Jánossal, a Csepeli Vagyonkezelő korábbi vezetőjével szemben - aki jelenleg a csepeli MSZP elnöke, frakcióvezetője és a fővárosi MSZP elnökségi tagja - eddig két ügyben, Takács Krisztián frakciótársával szemben pedig egy feljelentéssel kapcsolatban jelentette be a nyomozó hatóság, hogy alaposan gyanúsíthatók bűncselekmények elkövetésével.

„A csepeli önkormányzat vezetésének célja az, hogy ne csak jogi, hanem anyagi következményei is legyenek az elszámoltatásnak: ezért a vagyonzárat minden további meggyanúsítás esetében megismételjük majd. Számításaink szerint évente mintegy kétmilliárd forintjába került a csepeli adófizetőknek az MSZP-s kerületi vezetés. Ennyi pénz folyt el pártemberek, haverok, baráti tervezőirodák, valamint az MSZP-hez és az SZDSZ-hez kötődő cégek zsebébe, évente ennyi pénzt sikerül megtakarítani 2010 óta Csepelen egyedül a politikai korrupció felszámolásával. Az elmutyizott milliárdok azonban többségében jól lepapírozva, büntetőjogi szempontból nehezen vagy egyáltalán nem támadhatóan kerültek át a csepeli adófizetők zsebéből a jóval a piaci ár felett számlázó cégekhez” - írja közleményében Németh Szilárd fideszes országgyűlési képviselő, Csepel polgármestere.

A kormánypárti politikus közleménye így folytatódik: „Még a maffiának is van azonban gyenge pontja. Al Caponét adócsalásért sikerült végül elítélni. Csepelen is követtek el egyesek olyan 'hibákat' a közpénz pofátlan kilapátolása közben, melyek büntetőjogi szempontból tetten érhetők. Ezeket a bűncselekmény-gyanús ügyleteket az önkormányzat az elmúlt két évben szisztematikusan felderítette, és számos feljelentést tett. Az elmúlt hetekben három feljelentés esetében közölte a rendőrség a bűncselekmény elkövetésének alapos gyanúját a csepeli MSZP frakció tagjaival szemben, míg egy ügyben az ügyészség megszüntette a nyomozást. Az önkormányzat ősztől már vádemelésekre számít, míg a megszüntetett nyomozással kapcsolatban panaszt nyújtottunk be” - zárul Németh Szilárd közleménye.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.