galéria megtekintése

Szivárványos iskolakerítéstől féltik a gyerekeket Pomázon, mert a gay pride zászlajának is ilyen színei vannak

32 komment


Spirk József

Nem marad következmények nélkül Pomáz jobbikos képviselőjének észrevétele, az önkormányzat is foglalkozik a Mátyás Általános Iskola szivárványosra sikerült kerítésének ügyével. A polgármester szerint a szülőknek kell dönteniük, maradhat-e így, vagy át kell festeni, mert túlságosan hasonlít a gay pride mozgalom zászlajához.

Szivárványszínű lett a pomázi Mátyás Általános Iskola régi rozsdás kerítése. Az utcahossznyi vasrácsozat egyik vége 15-20 méteren piros festést kapott, majd narancs, sárga, zöld és kék szakaszok következnek.

A festést néhány tanár, szülő önszorgalomból végezte, de besegített a munkában az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza is.

A szivárványos kerítés hamar szemet szúrt a város jobbikos képviselőjének.

 

Sarkadi Attila Koncz Szilvia képviselőtársával együtt a Facebookon írt nyílt levelet a polgármesternek és a jegyzőnek, kifogásolva, hogy az iskola kerítésen pont olyan sorrendben követik egymást a színek, mint a Pride zászlaján.

A színek a homoszexszuális, (sic!) az úgynevezett szivárvány zászló színeinek PONTOS másolatai

- írta Sarkadi az erről szóló bejegyzésében, elárulva, hogy hisz a véletlenben, de ebben az esetben mégsem. Nagyon gyanúsnak találja ugyanis, hogy ugyanazok a színek ugyanabban a sorrendben követik egymást a szivárványos lobogón és a kerítésen. Sarkadi azt állítja, hogy nem homofób, de semmiképpen sem szeretné, ha egy pomázi közintézményt díszítene a pride-mozgalom zászlaja.

Fotó: Sarkadi Attila / Facebook

Természetesen foglalkozunk Sarkadi Attila levelével – mondta a Népszabadságnak Vicsi László Csaba, a város fideszes polgármestere.

Vicsi szerint a szülőknek kell eldönteni, hogy maradhat-e a szivárványos festés az iskolán, vagy sem. A polgármester a tanévkezdés idején kérdőívet küld a szülőknek, hogy kikérje véleményüket.

Ha úgy döntenek, hogy nem maradhat, akkor átfestjük

– mondta Vicsi László Csaba.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.