„Szita, takarodj!” – berágtak a gumiüzem miatt a tüntetők

Tiltakozó flashmobbal zavarták meg Szita Károly kaposvári polgármester köszöntőbeszédét a Rippl-Rónai Fesztivál megnyitóján. A maszkos civilek üzenik: nem kérnek a gumifeldolgozóból.

Fotó: Mediaworks

Közel száz fő gyűlt össze a csendes demonstráción a város Kossuth terén – egyöntetűen, fiataloktól az idősekig egészségügyi szájmaszk viselésével és halálfejes zászlók lengetésével nyilvánították ki ellenszenvüket a gumifeldolgozóval kapcsolatosan. „Átlátunk a Szitán! Nem kérünk a gumiüzemből, Szita takarodj” – ezek a szövegek voltak olvashatók a demonstrálók plakátjain. Szita Károly rövid köszöntője alatt nem reagált a tüntetésre. A halk demonstráció a fesztivál megnyitója során lassan feloszlott – számolt be a sonline.hu.

Fotó: Mediaworks

A 16 milliárd forintból megvalósuló beruházást Szita jelentette be április 1-én a somogyi megyeszékhelyen.

A sokszoros civil és ellenzéki tiltakozás ellenére a kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűnek nyilvánította a Homatech Recycling Zrt. Kaposváron megvalósuló beruházásával összefüggő közigazgatási ügyeket. A gumifeldolgozó így kisebb, és a megszokottnál jóval gyorsabb hatósági ellenőrzés mellett épülhet fel Kaposvár határában.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.