Szinte verekedtek játékokért a kétségbeesett szülők a Blaha Lujza téren

Egymás kezéből tépték ki az ajándékokat a szülők a Blaha Lujza téri karácsonyi ételosztás közben. A Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége a meleg étel és a tartós élelmiszercsomag mellé a ma a gyerekeknek játékokat is osztott. 

- Aranyos! A lányomnak ma van a születésnapja, adjon egy nagy csomagot! - kiabálta egy fiatal asszony a teherautó platójáról játékokat osztó önkéntes felé. Az övével együtt még legalább harminc kétségbeesett kéz lendült a magasba, amikor előkerült egy-egy nagyobb és értékesebb ajándék. A családanyák és a gyerekek egymást nyomták és szorították a kordonhoz, akkora volt a tülekedés. A biztonságiak is alig bírtak a tömeggel.

Távirányítós repülők, játékgitárok és gyerekeknek szánt laptopok, valamint az egyik legnépszerűbb, építőkockákat gyártó cég termékei kerültek elő a teherautóból. A Krisna-tudatú Hívők Közössége ezzel is kedveskedett a szokásos karácsonyi ételosztáson megjelent gyerekeknek.

Eközben több ezer ember állt sorba a kordonok között a frissen készült székelykáposztáért és az élelmiszercsomagért. A Krisna-hívők ételosztásának már hagyománya van a Blaha Lujza téren. Három nap alatt körülbelül ötezer adag ételt mérnek ki, ezen kívül a megjelentek csomagot is kaptak, amelybe olaj, cukor, liszt, konzerv, puffasztott kukorica, datolya, margarin és csokoládé került. 

A Krisna-hívők úgy látják, évek óta egyre többen és többen érkeznek gyerekekkel az ételosztásra.  

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.