Szijjártó büszke az alkotmányukra

Kudarcot vallott a magyar és a nemzetközi baloldal támadása Magyarország ellen; a magyar EU-elnökséget az Európai Parlament frakciói sikeresnek értékelték - közölte Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője.

A szóvivő arra reagált, hogy az MSZP szerint Európa erősebb, Magyarország azonban gyengébb, az ország megítélése rosszabb lett az elmúlt fél évben, az unió magyar elnöksége alatt. Kovács László, a szocialista párt alelnöke szerdán sajtótájékoztatón azt mondta: bár az ország számos szakmai sikert ért el ez idő alatt, félő, hogy évek múltával nem erre fognak emlékezni Európában, hanem arra, hogy a magyar kormány "szembement az unió közös értékrendjével, szabályaival", s ezzel eljátszotta a közösség jóindulatát.

Szijjártó Péter szerint "Kovács László nyilván azért ideges, mert kudarcot vallott a magyar és a nemzetközi baloldal támadása Magyarország ellen." Közleményében hangsúlyozza, hogy a magyar EU-elnökséget az Európai Parlament frakciói sikeresnek értékelték, hiszen sikerült lezárni Horvátország csatlakozási tárgyalásait, elkészült az első európai romastratégia és a Duna-stratégia, működésbe hozták az európai szemesztert "és elvittük a falig a gazdasági kormányzás ügyét".

Ugyanakkor világossá tettük: Magyarországot mindig meg fogjuk védeni, a magyar emberekért mindig ki fogunk állni, és büszkék vagyunk új alaptörvényünkre, amely megvédi az olyan fontos európai értékeket, mint a család, a nemzet, az emberi méltóság és a szabadság - hangsúlyozta Szijjártó Péter.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.