Szijjártó több tiszteletet követel

Magyarországnak és a magyar embereknek több tisztelet jár még a svéd Európa-ügyi minisztertől is - közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára csütörtökön az MTI-vel.
Szijjártó Péter azután nyilatkozta ezt, hogy 444.hu beszámolója szerint a svéd kormány EU-ügyekért felelős minisztere, az Aftonbladet című újság vitarovatában bírálta az Orbán-kormány politikáját.

A lap ismertetése szerint Birgitta Ohlsson azt írta, "Orbánék Oroszországot tekintik politikai modellnek, a liberális demokrácia helyett az illiberális államot és munkaalapú társadalmat kezelik értékként, a jogvédőket és civilszervezeteket pedig akadályként kezelik és idegen érdekek kiszolgálóinak nevezik őket".

Szijjártó Péter elfogadhatatlannak nevezte, hogy Svédország Európa-ügyi minisztere szerdán "színtiszta hazugságokat állított Magyarországról és a magyar emberekről".

Az államtitkár arra hívta fel a figyelmet, hogy az európai polgárok joggal várják el az európai politikusoktól, különösképpen pedig az Európa-ügyi miniszterektől, hogy az európai értékek mentén tegyék dolgukat.

Szijjártó Péter szerint Svédország Európa-ügyi minisztere szerdán durván rágalmazta Magyarországot és a magyar embereket, figyelmen kívül hagyva az egyik alapvető európai értéket, a tények tiszteletben tartását.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.