Szijjártó Péter döbbenetesen tud spórolni

Saját megtakarításaiból és a családja segítségével vett házat tavasszal a szerdán felesküdött külügyminiszter. A Dunakeszin vásárolt szerény, alig 167 millió forintos hajlék a vagyonbevallásába már éppen nem fért be. Szijjártónak egyébként ez a negyedik ingatlanja - közölte az RTL Klub híradója szerda este.
Szijjártó Péter feleségével közösen vásárolta a 400 négyzetméteres családi házat, 167 millió forintért. Dunakeszin van már egy másik ingatlanjuk is, attól most megválnának. Az új ház a legutóbbi vagyonnyilatkozatba sajnos pont nem tudott bekerülni, a miniszter állítása szerint a leadási határidő után néhány nappal írták a nevére a földhivatalban az ingatlant.

Szijjártó az RTL Klubnak elmondta: 80 millió forint saját spórolt pénzéhez a felesége beadott még 10 milliót, továbbá 33 milliót sikerült Szijjártó, 10-et pedig a feleség szüleitől összekalapozni.

A miniszer nevén most egy, testvérével közös tulajdonú győri lakás, egy balatonedericsi nyaraló, az eddigi dunakeszi ikerházuk fele és az új ház szerepel a nyilvántartásokban. Mindenesetre nagyon tudhat bánni a pénzzel, mert még mindig maradt 11 millió forintja a bankban.

Ez ugyanakkor további kérdéseket vet fel. A DK és az Együtt-PM még a legújabb házvásárlásról nem tudva jelentette be kedden, hogy vagyonosodási vizsgálatot kezdeményez Szijjártó ellen, mert úgy tett szert 82 millió forintos megtakarításra, hogy kizárólag politikusként, közpénzből van jövedelme. "Szijjártó tavaly másfélszer annyi pénzt takarított meg, mint amennyit keresett" - közölték, pedig a jelek szerint még 9 millióval alá is becsülték a vagyont.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.