Szijjártó minisztériuma tízmilliókat költött autóbérlésre

A külügyminisztérium összesen 37 millió forintot fizetett ki autóbérlésekre, miközben az állami autóflotta is tekintélyes nagyságú.

A több tízmilliós összegből 16 milliót a Miniszterelnökség megbízásából fizettek ki – derült ki a Mesterházy Attila MSZP-s képviselő írásbeli kérdésére adott miniszteri válaszból.

Blikk információi szerint Abdel Fattah el-Sziszi júniusi egynapos látogatására több mint 2,3 millió forintot költöttek, miközben Philip Hammond brit külügyminiszter autóbérlése csak 84 ezer forintba került.

Alexsander Vucic szerb elnök kétszer is járt idén Budapesten: első alkalommal 652 ezret, másodszor 402 ezret költöttek a szállítására.

Ami talán még ennél is meglepőbb, hogy Orbán Viktor miniszterelnöknek is béreltek autót, amikor szeptemberben Bécsbe látogatott. A kocsi bérleti díja 352 ezer forint volt egy napra, de az nem derült ki, hogy milyen autóért kellett ennyit fizetni.

A külügyi tárca egy eset kivételével mindig két céggel szerződött: a Luxury Limousine Kft.-vel és a First Class Limousine Kft.-vel.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.