Szijjártó csúsztatott, fel is jelentették a saját bankjánál

Szabályellenes tevékenység gyanúját jelentette be a Szabad Piac Alapítvány az Eximbank úgynevezett etikai forródrótján az Andy Vajnának adott 6,72 milliárd forintos hitel miatt.

Azt írják: „Szerencsére megtaláltuk honlapjukon azt az oldalt, amely arról tájékoztat: mivel az Eximbank számára kulcsfontosságú a felelős és etikus működés, ezért „arra ösztönzi a munkavállalóit, partnereit és mindenki mást, akivel üzleti kapcsolatban áll, hogy jelentsék be az esetleges szabálytalan viselkedéssel, potenciális érdekellentétekkel (...) kapcsolatos aggályaikat”.

Ennek szellemében jelentik be, hogy Szijjártó Péter az Eximbankot felügyelő Külgazdasági és Külügyminisztérium vezetőjeként korábban egyértelműen közölte, hogy a pénzintézmény „semmilyen médiavásárlást nem finanszírozott közpénzhez köthetően”, tehát akkor itt valaki hazudik, amikor november 27-én „versenyképességet javító belföldi befektetési hitelként” nyújtották ezt a gigantikus összeget.

„Ezúton tehát szeretnénk hivatalosan is arra kérni Önt, vezérigazgató úr, hogy vállalatának deklarált céljaival, missziójával és etikai követelményeivel összhangban sürgősen állítsa le Andy Vajna cégének a mi pénzünkből történő kistafírozását. Az ügylet tisztességtelen és etikátlan” – fogalmaz közleményében a Szabad Piac Alapítvány.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.