Szigetvári már rég eladta a cégét

Szigetvári Viktor volt cége nemcsak Makó városának, hanem több Dél-alföldi önkormányzatnak, önkormányzati fenntartású intézménynek is dolgozik. Az MSZP kampányigazgatója csütörtökön közölte az MTI-vel, hogy megtiszteltetésnek tartotta ezeket a munkákat, de a céget egy évvel ezelőtt eladta, azóta az tőle függetlenül, állami megbízások nélkül működik.

A HírTv csütörtökön számolt be arról, hogy Szigetvári Viktor cége havi 450-470 ezer forintot kapott éveken át például azért, hogy szövegezési feladatokat lássanak el a makói önkormányzatnak. A helyi Fidesz-frakció a megbízások kivizsgálását kezdeményezi, mert szerintük a kifizetett tanácsadási díjak nem állnak arányban az elvégzett munkával.

Szigetvári Viktor az MTI-nek elmondta: volt cége évekkel ezelőtt - még az irányítása alatt - kezdett dolgozni a fideszes vezetésű Hódmezővásárhely önkormányzata által működtetett kórháznak, amelynek a makóinál nagyobb nagyságrendű összegért a helyi népegészségügyi program kommunikációját végezték.

Mint mondta, ez nagyon jó referencia volt, több Dél-alföldi önkormányzatnak is dolgozni kezdtek, és így a makói önkormányzatnak is segítettek helyi, önkormányzati kommunikációs ügyekben. A megbízás jogszerű, a közbeszerzési értékhatárokat betartó - tette hozzá.

Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy az ügyvezetésről lemondott, a céget államtitkári kinevezésekor 2009 áprilisában eladta, amely ekkor felbontotta az állami és a piaci szerelőkkel korábban megkötött szerződéseit is, hogy ne merülhessen fel az összeférhetetlenség lehetősége. A társaság kizárólag néhány önkormányzati ügyfelet tartott meg, köztük például Hódmezővásárhelyet és Makót - közölte.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.