Szigetvár fideszes polgármestere közmunkásokkal tüntetett Bajnai ellen

Az Együtt-PM szövetség bocsánatkérésre szólítja fel a Fideszt és felelősségre vonást követel, mert szerintük Szigetvár fideszes polgármestere, Kolovics János csütörtökön közmunkásokat "vezényelt ki", hogy Bajnai Gordon látogatása ellen tüntessenek. Ezt a szövetség pénteken közölte az MTI-vel.

Az Együtt-PM csütörtökön délután Szigetváron tartott lakossági fórumot, az erre igyekvő Bajnai Gordonnak Szigetvár korábbi csődjére utalva 1,65 milliárd forintról szóló csekket akart átadni a város fideszes polgármestere, de azt a volt miniszterelnök nem fogadta el. Bajnai Gordon ugyanakkor arra kérte a város első emberét, menjen be a rendezvényre és hallgassa meg, mit mond. A közelben ellene tüntetőkre utalva a volt kormányfő azt kérdezte a polgármestertől, nem közmunkások-e a demonstrálók.

Az Együtt-PM szövetség pénteki közleménye szerint a YouTube videómegosztóra feltöltött felvételükön hallható, amint a tüntetésre kényszerített közmunkások arról beszélnek: nem önszántukból, vagy politikai meggyőződésből vannak ott, hanem azért, mert az önkormányzattól "kirendelték" őket.

"Ami Szigetváron történt az tisztességtelen és törvénytelen. Ráadásul mindez kísértetiesen hasonlít arra, ami Bajnai Gordon országjárásának többi helyszínén történt" - fogalmaznak.

Ez a böngésző nem támogatja a flash videókat

A szövetség szerint a rezsim visszaél a hatalmával és ellenfeleinek lejáratására, megfélemlítésére még a törvénytelen eszközök használatától sem riad vissza.

Az Együtt-PM arra is figyelmezteti "a hatalmat helyben gyakorló fideszes politikusokat", hogy ne merjék megfélemlíteni, vagy retorzióknak kitenni a közmunkásokat. Közlésük szerint helyi szervezetük nyomon fogja követni az ügyet, és megvédik az ügybe akaratuk ellenére belekényszerített, kiszolgáltatott embereket.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.