Szexbotrány a Gellért fürdőben - bordéllyá változtatták

Húsz prostituált és megannyi lefüggönyözhető ágy a szexuális szolgáltatások zavartalan igénybe vételére - ezzel kedveskedett egy német biztosító társaság legjobb ügynökeinek. A 2007-es parti helyszínéül a Gellért fürdő szolgált, amelyet "szabadtéri bordélyházzá" változtattak a vendégek. Az esetet közjegyző előtt tett vallomások is bizonyítják.

Nagyszabású szexpartit tartott egy német biztosítótársaság a budapesti Gellért Fürdőben - írja a Spiegel online a Handelsblattra hivatkozva. Az Ergo (korábban HMI) nevű biztosító így honorálta a legjobb ügynökei munkáját. 2007 júniusában kibérelték a patinás Gellért Fürdőt és a szabadtéri részt nagyszabású bordéllyá alakította. A résztvevőknek megtitlották, hogy fotókat vagy videót csináljanak, de a lelkes beszámolókból így is kiderült, hogy mi történt a zárt ajtók mögött.

A fürdő egy békés napon
Sopronyi Gyula 2001.05.03. Digitális 38. sz. CD. Gellért hotel, szálló, szálloda légi fotó, légi felvétel Gellért fürdő, strand város légifotó, légifelvétel

Amikor mindenki bent volt a fürdőben, megérkeztek a lányok - emlékezett egy résztvevő. Meztelenre vetkőztek, és "megmutatták", hogy mijük van". Nyilvánvaló volt, hogy prostituáltakról van szó. Az Ergo szóvivője megerősítette, hogy 2007-ben valóban szerveztek "incentive" utat Budapestre, és egy esti programon 20 prostituált is részt vett. A nők három kategóriába tartoztak: ez egyik csoport vörös, a másik sárga, a harmadik fehér karszalagot viselt, utóbbiak kizárólag a vezetők számára voltak fenntartva, az ő kívánságaikat teljesítették. 

A medencék mellett törülközőkkel elválasztott baldachinos ágyak várták a vendégeket, ahol kedvükre játszadozhattak a lányokkal. A hölgyek karjára minden "randevú" után pecsét került, hogy igazolhassák:megdolgoztak a pénzükért.

Az Ergo szóvívője elfogadhatatlannak nevezte a 2007-es utat. A szervezésben részt vevő vezetők azóta már nem dolgoznak a cégnél. Az Ergo tulajdonos Munich Re nevű biztosítónál is vizsgálják az ügyet. A cégnél állítják: egyszeri eseményről volt szó.

Felvetődik viszont a kérdés, hogy egy ilyen megszervezett, jól bejáratottnak tűnő módszer egyszeri esemény volt-e a Gellért Fürdőben. Valakinek ezt alaposan meg kellett szerveznie, hogy minden gördülékenyen menjen, és ha a német biztosítónál ez valóban egyszeri alkalom volt, akkor nem valószínű, hogy jártasak lennének az ilyen partik lebonyolításában. Az persze nem valószínű, hogy a Gellért ilyen rendezvényekkel színesítené a szolgáltatásait.

Nem tudtak róla

A fürdőket üzemeltető fővárosi cég, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. jelenlegi vezetőségnek nincs és nem volt tudomása arról, hogy a Gellért fürdőben orgiával egybekötött rendezvény lett volna - válaszolta érdeklődésünkre Szűcs Annamária, a Budapesti Városüzemeltetési Központ kommunikációs vezetője. Természetesen fontos értékesítési csatorna a fürdők, mint rendezvényhelyszín bérbeadása de különös gonddal ellenőrzi, hogy ott ilyen események ne történjenek meg tette hozzá.

A fürdőket  bérbevételét, a fenntartó elsősorban elsősorban zártkörű gálavacsorák, bálok, fogadások, sajtótájékoztatók, konferenciák, divatbemutatók, casting-ok, forgatások, színpadi darabok, esküvők professzionális lebonyolítására ajánlják.

A kibérelt terület nagyságától, a kért szolgáltatásoktól, illetve a vendégek létszámától függő 950 ezer - 19 millió forint közötti  bérleti díjak tartalmazzák a terembérleti díjat, igény szerint medenceüzemelést, takarítást, mellékhelyiségek használatát, rendezvény és villanyszerelő felügyelet, biztonsági szolgálatot, rakodó személyzetet, catering számára a le- és felvonulást.

Minden rendezvényt – előzetes egyeztetést követően – a Budapest Gyógyfürdői Zrt. igazgatójának vagy megbízottjának kell engedélyeznie, lebonyolítására csak aláírt szerződés alapján kerülhet sor.

Úgy tudjuk egyébként, hogy a Gellért Fürdőben előzetes forgatókönyvet kérnek a tervezett rendezvény szervezőitől és csak ennek ismeretében kötnek szerződést. Az egyéb feltételek között pedig szerepel, hogy a program nem lehet túl hangos, a résztvevők nem dohányozhatnak, nem fogyaszthatnak drogot és a rendezvény nem sértheti a közerkölcsöt. A program csak az előzetesen jóváhagyott forgatókönyv alapján bonyolítható le.

Ezt Szűcs Annamária is megerősítette, és hozzátette: a szerződésszegésből származó mindennemű anyagi és erkölcsi kár a bérlőt terheli.

Senki nem látott semmit?

Elképzelhető, hogy a fürdőt bérbeadók valóban nem tudtak arról, hogy az impozáns létesítményt igazából milyen célra veszik bérbe - mondta érdeklődésünkre Ganzer Gábor, a Magyarországi Rendezvényszervezők Szövetségének elnök. Ennek két oka lehet – magyarázta -, vagy nem kérdezték meg a szervezőket, vagy azok mást mondtak, illetve írtak alá.

Az mindenesetre elképzelhetetlen, hogy a fürdőt a szakszemélyzet nélkül, teljesen üresen bocsátották volna a biztosítótársaság rendelkezésére, hiszen egyetlen rendezvényszervező cégnek sincsenek képzett fürdőmesterei például - tette hozzá. A fürdő vélhetően ott tartózkodó alkalmazottai tehát mindent – vagy csaknem mindent – láthattak, és hallhattak, de diszkréciójuk teljesnek bizonyult.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.