galéria megtekintése

A Jobbikban a szex sem megy csak úgy

Az írás a Népszabadság
2015. 03. 13. számában
jelent meg.

9 komment


Kácsor Zsolt
Népszabadság

Rájár a rúd a debreceni szervezetre, amelyet a sorozatos botrányok következtében pár hete már fel is kellett oszlatni.

Ezek a botrányok részben politikai, részben magánéleti természetűek. A helyi tagság körében kiverte a biztosítékot, hogy a debreceni szervezet egyik alapítójáról, Kőszeghy Csanád Ábel önkormányzati képviselőről a bíróság egy levéltitok-sértési perben kimondta, a párt belső internetes levelezőszerverén keresztül szabad hozzáférése volt a tagok magánlevelezéséhez; egy másik helyi politikusban viszont azért ingott meg a tagság bizalma, mert keresztény értékeket valló, nős, családos ember létére szeretőt tartott.

A Jobbik és a Magyar Gárda keresztállítása 2008-ban Debrecenben a Petőfi téren
A Jobbik és a Magyar Gárda keresztállítása 2008-ban Debrecenben a Petőfi téren
Szegedi Zsófia / Népszabadság

Nem tett jót a debreceni Jobbik imázsának az sem, hogy a párt egyik „arca”, Ágoston Tibor önkormányzati képviselő, református presbiter a vádlottak padjára került „holokamuzás” miatt. S most itt a legújabb botrány: zaklatás miatt a közelmúltban rendőrségi nyomozás indult, amelynek érintettjei ismert jobbikos politikusok. Az ügy főszereplője egy debreceni jobbikos politikus, akit egyelőre ismeretlen tettesek valamiképpen több órán keresztül lehallgattak. Önmagában már a lehallgatás ténye is botrányos, hiszen ez illegális cselekmény.

 

De a folytatás is botrányba illő, a hangfelvétel ugyanis a jobbikos párttársak birtokába került, akik ezt arra használták föl, hogy lemondassák az összes tisztségéről. A felvétel ugyanis meglehetősen kompromittáló, mert az említett politikust szex közben hallgatták le. Csakhogy a partnere nem az élettársa volt, hanem egy harmadik személy. Ez kapóra jött azoknak a jobbikosoknak, akik régóta szerettek volna megszabadulni a politikustól. Közölték vele, hogy ha nem távozik önként a pártból, akkor a felvételt széles körben ismertté teszik.

Információink szerint az ügy hátterében szimpla leszámolási harc áll, a debreceni Jobbikot évek óta feszítő személyi ellentétek olyan irányt vettek, hogy az ellenfelek már a látszatra sem adnak, s minden eszközt megragadnak egymás lejáratására. A lehallgatott politikust a párt „belső ellenzékéhez” sorolják, aki évek óta kimondottan rossz viszonyban van a debreceni Jobbik meghatározó figuráival, köztük a már említett Kőszeghy Csanád Ábellel, Ágoston Tiborral és Kulcsár Gergellyel. Utóbbi a párt parlamenti képviselője, aki politikai teljesítményével eddig nemigen tudta észrevetetni magát. Legemlékezetesebb alakítása az volt, hogy – egy a Facebook közösségi portálon megosztott fotó tanúsága szerint – párttársainak 2011. január elsején náci horogkereszt formájában küldött újévi üdvözletet, amiről vélhetően azt hitte, hogy nagyon vicces.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságon a lehallgatási üggyel kapcsolatban érdeklődésünkre azt mondták: a nyomozás zaklatás vétség elkövetésének gyanúja miatt folyik egy feljelentés alapján. Arra a kérdésünkre, hogy vannak-e az ügynek gyanúsítottjai, s történtek-e tanúkihallgatások, a rendőrség azt a választ adta, az eljárás érdekeire való tekintettel ezzel kapcsolatban nem kívánnak információt közölni.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.