Szervizútra viszik a bicikliseket

Nem lehet az Andrássy útról a Vörösmarty utcába és az Izabella utcába kanyarodni, hogy a kerékpárosok zavartalanul használhassák a szervizutat. Korábban a bicikliknek a járdán kellett menniük, de annyian lettek, hogy ott már nem fértek el.
A kerékpáros-forgalomra való tekintettel módosult a forgalmi rend az Andrássy út Oktogon és a Kodály körönd közötti szakaszán: péntektől a kerékpárosoknak az úgynevezett lovaglósétány helyett a szervizúton kell közlekedniük - közölte a Budapesti Közlekedési Központ pénteken az MTI-vel.

A közleményben felidézték: korábban ezen a szakaszon az útpálya és a szervizút közötti járdát - a lovaglósétányt - jelölték ki a közös gyalog- és kerékpárútnak. Mára azonban itt naponta 1300 kerékpáros halad el irányonként, így a járda mind a gyalogosok, mind a biciklisek szempontjából alkalmatlanná vált funkciójának betöltésére.

A kerékpárosok gyorsabb haladása érdekében az Andrássy útról a Vörösmarty utcába és az Izabella utcába megszüntetették a gépjárművek jobbra kanyarodását, de erre másik négy kereszteződésben van mód. A szervizúton átprogramozták a jelzőlámpákat: hosszabb szabad jelzést kapnak az itt közlekedő kerékpárosok és autósok. A szervizúton végig óránkénti 30 kilométeres sebességkorlátozást vezettek be, és kerékpáros piktogramot festettek fel az érintett szakaszon.

Hozzátették: a Kodály köröndnél történt tűzeset miatt a szervizút Rózsa utca és Kodály körönd közötti szakasza, illetve a Kodály körönd körpályájának érintett negyede jelenleg le van zárva, ezért ott a szervizút megnyitásáig továbbra is a járdán közlekedhetnek a kerékpárosok.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.