Szent János kórház: itt tényleg karbantartják a beteget!

Két hete ölben viszik három emelet magasságig a betegeket, az ételt a gyógyszert.

Elromlott a lift a fővárosi Szent János kórházban, ezért a belgyógyászati betegeket immár másfél hete naponta kézben viszik le-fel a lépcsőkön a betegszállítók. Az esetről a TV2 hírműsora is beszámolt.

A gyakran mozgásképtelen idősebb olykor 80-100 kilós emberekkel plusz a 30 kilós szállítókocsival naponta 8-15 alkalommal is megteszik a mintegy 80 lépcsőfokot a szakdolgozók. De nem csak a betegeket, hanem naponta többször az ételt és a gyógyszert is kézben kell fölvinniük a harmadikra.

Lapunknak Kázmér Tibor főigazgató azt mondta: a több mint húsz éves liftben elromlott egy irányítópanel. S miután a felvonót annak idején Görögországban gyártották, az alkatrészt is onnan kell pótolni. Mint mondta: reméli hamarosan sikerül a felvonójavító cégnek mielőbb beszerezni ezt az alkatrészt. A belgyógyászati osztály ugyanis naponta ügyeletet biztosít a fővárosban élők számára, így naponta kapnak újabb beteget, akiket próbálnak úgy elhelyezni, hogy a még járóképesek kerüljenek az emeleti kórtermekbe, míg a nehezebben mozgók, vagy teljesen ágyhoz kötöttek a földszinti szobákba.  A főigazgató azt is elmondta, a betegeket az emeletek között a Samaritánus Mentőszolgálat munkatársai mozgatják. 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.