A volt fideszes polgármesternek nem kellett a felajánlott munka

A Klik átszervezésének eredményeként a korábbi 198 tankerület irányítását 58 tankerületi vezető látja el. Azon vezetők, akik nem kaptak újabb vezetői megbízatást, a továbbiakban választhattak a munkáltató által felajánlott, képzettségüknek és végzettségüknek megfelelő tankerületi munkakört. A felajánlott munkakör Székyné Sztrémi Melinda számára nem felelt meg, így ő maga kérte felmentését, kormány-tisztviselői jogviszonya megszüntetését. Jelenleg kérésének megfelelően felmentési idejét tölti – ez volt az állami iskolafenntartó válasza arra a kérdésünkre, miért mentették fel posztjáról a volt fideszes salgótarjáni polgármestert, aki miután elvesztette a 2014-es választást, a Klik helyi tankerületének a vezetője lett.

Székyné Sztrémi Melinda – mint arról lapunk elsőként beszámolt – múlt pénteken a Facebook-oldalán jelentette be, hogy három diplomával és 35 év közszolgálati jogviszonnyal munkát keres. Azóta sorjáznak a bejegyzések a közösségi oldalán. Többen sajnálják, mások biztatják, de volt, aki azt írta, üdvözli őt a valódi  „narancsos-fideszes” világban. Más azt javasolta, próbálja ki a közmunkát, akárcsak számos diplomás társa.

Székyné utódja  a tankerület élén egy másik fideszes politikus, Simon Tibor lett, aki februárban veszített az időközi polgármester-választáson az MSZP-s jelölttel szemben.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.