Szeged: „Nem vagyunk külföldi erők ügynökei!”

Szegeden a Fidesz Victor Hugo utcai irodája előtt gyülekeztek este 6 órakor az internetadó ellen tüntetők.
A résztvevők lerakták a pártiroda küszöbére a magukkal hozott informatikai szemetet, majd az ekkor még csak 2-300 fős tömeg átvonult a szomszédos Klauzál térre, a Kossuth-szoborhoz. Árpád-sávos zászlót is lehetett látni, a jobbikos fiatalok skandálták a leghangosabban a jelszavakat: „Mocskos Fidesz!", „Fidesz-maffia!" és „Orbán, takarodj!" A tömegből valaki bekiabált: Olcsó pornót akarunk!

Közben egyre nőtt a tömeg, a Kossuth-szobornál már legalább 500-an voltak. Az interneten híre ment a tüntetésnek, és egyre többen jöttek el, hogy személyesen is részt vegyenek rajta. A szobornál Kékesi Márk egyetemi oktató, az egyik szervező beszélt.

- Kik vagyunk és kik nem vagyunk? – eszerint osztotta meg mondanivalóját. Nem vagyunk külföldi erők ügynökei, ahogyan a Fidesz-KDNP állítja – mondta. – Tegye fel a kezét, aki pénzt kapott azért, hogy kijön ide tiltakozni! Miért azután tiltakozunk, miután a Fidesz három választást nyert meg az országban? Erre azt mondhatom: jobb későn, mint soha! Nem arról van szó, hogy a 700 forint olyan horribilis összeg volna, bár sokaknak sajnos az. Hanem arról, hogy be akarnak szedni 20 milliárdot, és a kormány azt gondolja: mindent megetethet a magyar néppel. Mi pedig olyan állampolgárok vagyunk, akik okosan, felelősen és helyesen tudnak dönteni. Nem szeretnénk, ha a mi tiltakozásunkat összehoznák olyan politikai erőkkel, amelyek már többször bebizonyították, hogy nem alkalmasak az ország kormányzására. Az, hogy mi itt tiltakozunk, nem jelenti, hogy akár egyetlen korábbi kormányt visszakívánnánk.

Szalai Balázs, a Milla korábbi szervezője felszólítására a tömeg a Kárász utcán és a Széchenyi téren keresztül a Kossuth Lajos sugárútra, majd a a Rákóczi térre, a megyei kormányhivatal épületéhez vonult. Mire odaértek, már ezernél is többen voltak, és skandálták: nem kell netadó! A Rákóczi téren is felmutatták világító mobiljaikat, majd elénekelték a Himnuszt. A tüntetés békésen befejeződött.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.