Szegedi Kortárs Balett: Insomnia

Alexander Balanescu zenéje inspirálta a Szegedi Kortárs Balett új, Insomnia című produkcióját, melyet pénteken mutatnak be a Szegedi Nemzeti Színház kisszínházában.
Juronics Tamás, a balettegyüttes művészeti vezetője a darabról tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy 1995-ben Sárember címmel már készített koreográfiát a román származású, évtizedek óta Londonban élő hegedűművész és zeneszerző műveire.

- Az új produkció ötletét a film, a színház és a tánc területén egyaránt otthonosan mozogó zeneszerző, a darabbal azonos című nyolcperces műve adta. A történet egy kamaszlány magánéleti és lelki problémáit bontja ki, és mutatja be, milyen örvénybe sodorja őt az álmatlanság. A Takács Zsófia megformálta tizenéves lány nem találja helyét, szétfoszlik körülötte minden illúzió, miközben csupán szeretetre vágyna – fogalmazott a Kossuth-díjas táncművész.

- Az intim darab családi viszonyokat, titkokat, vágyakat boncolgat furcsa duplikált világában – tette hozzá. A racionális és az irracionális világ közötti váltásokat Kopek Gábor és Kopek Donát médiainstallációja teremti meg a színpadon, a jelmezeket pedig Bianca Imelda Jeremias készítette. Az Insomnia budapesti premierje április 30-án lesz a Művészetek Palotájában.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.