galéria megtekintése

Kitágítanák a Parlament falait, hogy beférjen Sándor Mária is

8 komment

D. A. N.

Péntek délután ötkor több száz ember jelent meg a Kossuth téren az Álljunk ki Sándor Máriáért civil kezdeményezés demonstrációján.

A tüntetők fekete pólóban, molinókkal vonultak be a térre. „Ne hagyjátok abba, csináljátok végig!” – skandálták többen, Sándor Mária nemrég bejelentett visszavonulására utalva. (A fekete ruhás tiltakozó mozgalom vezéralakja ma úgy döntött, hogy mégis folytatja.)

Fotó: Teknős Miklós / Népszabadság

A helyszínen látott jelenetekből ítélve egyébként túlzás nélkül állíthatjuk, Sándor Máriáért rajonganak az emberek. Amíg átsétált a Kossuth téren a tüntetésre, rengetegen adtak neki virágot, és simogatták is. Öt perc múlva Sándor Mária-simogatót is! – kiáltott fel az egyik munkatársa.

 

A tüntetők között feltűnt Pukli István is, a pedagógusok januárban kezdődött tiltakozó akciójának vezetője is, de ő nem szándékozott beszédet mondani. Csak biztatni jöttem – mondta Pukli. Feltűnt a tömegben Iványi Gábor és Havas Gábor is.

Fotó: Teknős Miklós / Népszabadság

A felszólalók közül Sallai R. Benedek, az LMP politikusa gyermekével a karján köszönte meg Sándor Máriának a kiállást. Szerinte a legnagyobb probléma, hogy a társadalom elfelejtett kiállni saját magáért. Ezért kell lenniük olyan embereknek, akik kiállnak, és felhívják a figyelmet, ha baj van. Utána Szél Bernadett, az LMP társelnöke arról beszélt, ki kellene tágítani a Parlament falait, hogy az Országgyűlésben Sándor Máriának is jusson hely. Szerinte most mindenkinek ott kell kiállnia Magyarországért, ahol éppen van. Ha kórházban, akkor ott – tette hozzá a politikus.

Fotó: Teknős Miklós / Népszabadság

Köszönetnyilvánításában Sándor Mária emlékeztetett, hogy a kórházakban ma sok helyütt nem hagyták, hogy a tiltakozók fekete pólót vegyenek fel, megtiltották az osztályokon a fényképezést, vagy azt, hogy a nővérek kilépjenek az utcára a demonstrálók közé. Leszedették a fekete szalagokat is.

Fotó: Teknős Miklós / Népszabadság

A félórás tüntetés végén Sallai felszólította a tömegben állókat, hogy szóljanak a rokonaiknak, a szomszédaiknak, mert az ellenzéki pártok most nem képesek megváltoztatni a dolgokat, a kormány politikáját. Ez a feladat – zárta a kis beismerő vallomást – most a civilekre hárul.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.