galéria megtekintése

„Én akarok forradalmat” – százak tüntettek a kopaszok ellen

39 komment

NOL

Kedd délelőtt a Nemzeti Választási Iroda Alkotmány utcai épületénél kigyúrt, kopasz férfiak egy csoportja szelíd erőszakkal akadályozta meg, hogy az MSZP népszavazási kezdeményezése futhasson be először a vasárnapi zárva tartásról. A párt emiatt délután hatra demonstrációt hirdetett meg. Percről percre.

18:31 Élő közvetítésünket most befejezzük. Köszönjük a figyelmüket és a türelmüket.

Fotó: Móricz-Sabján Simon / Népszabadság

18:30  Ez gyors volt. Kunhalmi szenvedélyes szónoklata után bejelentették, hogy a tüntetés véget ért, mindenki békésen menjen haza.

 

18:27 Megkapó, de ki van akadva a kopaszokra a Pesti Srácok és a Heti Válasz is. A Pesti Srácok megnevezi az NVI-botrány főszereplőit, „Krakovszki Tibikét és Johos Lócit”, akik nemrég a Ferencváros női kézilabdameccsét biztosították. A Heti Válasz elítéli az akciót, és azt írja, jogállamban nem állják el kopasz emberek a választási iroda ajtaját, a cikk – Fradi Security, ezt nem kellett volna – itt olvasható.

18:25  Kunhalmi Ágnes kezdi a felszólalását. Első mondata: Én akarok forradalmat. Hosszan sorolja a hatalom bűneit, főleg az oktatásügyben.

Fotó: Móricz-Sabján Simon / Népszabadság

18:23 Tóbiás után Gőgös beszél. Ő itt töltötte a délelőttjét is. Falusi búcsúkon edződött, de ilyet még nem látott, mint ma délelőtt. Azt is közli, hogy rossz híre van azoknak, akik szerint itt ellopták a demokráciát, mert itt nemcsak a demokráciát, hanem mindent elloptak.

18:16 Török köszöntötte az egyre növekvő tömeget és a többi ellenzéki párt politikusait és szimpatizánsait is. Erre volt is oka. A tüntetésen részt vesz Szabó Szabolcs és Szigetvári Viktor pártelnök az Együtt-től, de több PM-es zászlót is lehet látni. Tóbiás József MSZP-elnök az első felszólaló.

18:09 A tömegben láttuk az MSZP-s Hiller Istvánt, az Országgyűlés alelnökét és Gőgös Zoltánt, a párt alelnökét is. A műsorvezető, Török Zsolt türelmet kért a kezdésig. A tömegben ötszázan lehetnek.

Fotó: Móricz-Sabján Simon / Népszabadság

17:58 Folyamatosan gyűlnek az emberek az Alkotmány utcában, amelyet le is zártak a tüntetés miatt. Egy enyhén szólva vitatható felszólításban az MSZP azt kérte, hogy a tüntetők kockás ingben jöjjenek – ami nemrég lett az Orbán-kormány oktatási rendszere ellen tiltakozó pedagógusok és diákok tiltakozásának a szimbóluma –, de kockás inget egyelőre csak egyet láttunk a tömegben. Kabátot viszont annál többet.

17:49 Kezdés előtt tíz perccel száz ember áll az NVI épülete előtt.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.