Szavazást írt ki Óbuda a Bud Spencer parkról

Eleinte nem vette a lapot Óbuda önkormányzata, amikor a Magyar Kétfarkú Kutya Párt önhatalmúlag  elnevezett egy addig névtelen parkot a világhírű olasz filmsztárról, a Bud Spencer néven ismert Carlo Pedersoliról. Aztán rájöttek, miről is szól a dolog, legalábbis úgy tűnik, az ötéves várakozási időtől is hajlandóak eltekinteni az ügy érdekében.

Óbuda honlapján most azt írják, hogy az önkormányzat nyitott a kezdeményezés ötletére, ezért az óbudaiakhoz fordulnak azzal a kérdéssel, hogy támogatják-e: az eddig névtelen közterületet Bud Spencerről nevezzék el. Online is lehet szavazni, mégpedig közvetlenül Óbuda honlapján.

Forrás: Facebook

A szavazás elég éles fordulatot jelent ahhoz képest, hogy a Bús Balázs vezette hivatal a hét közepén még szinte lehordta a Magyar Kétfarkú Kutya Pártot, hogy csak pártérdekből szórakozik a nemrég elhunyt világhírű olasz színész nevével. Az önkormányzat egy közleménybe akkor azt írta: „A magunk részéről csupán a művész szomorú halála okán zárjuk ki annak a pofonsorozatnak a lehetőségét, amit Carlo Pedersoli osztana ki, ha megtudná, hogy a nevével pártérdekből szórakoznak Budapesten.” Úgy tűnik, azóta rájöttek, hogy kegyeleti kérdésről van szó – Magyarországon kevés olyan felnőtt lehet, akinek egykor nem Bud Spencer valamelyik pofonja és az elmaradhatatlan hagymás bab volt az egyik első filmélménye –, és most már a halál utáni ötéves várakozási időt is hajlandóak eltekinteni a hivatal a helyiek kedvéért – feltéve, hogy ők támogatják a javaslatot. 

Szavazni augusztus 18-án és 25-én lehet a Pethe Ferenc téri termelői piacon a „Közel az emberekhez” feliratú standon, valamint online ezen a linken és e-mailben a kozelazemberekhez@obuda.hu címen. A polgármester a szeptemberi képviselő-testületi ülés elé terjesztheti a javaslatot, amit később a fővárosi közgyűlésnek is meg kell szavaznia. 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.