Orbánt és Szijjártót is börtönbe záratná Szanyi a Quaestor-botrány miatt

Börtönbe záratná a miniszterelnököt és több minisztert, köztük Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert a Quaestor-botrány miatt Szanyi Tibor szocialista EP-képviselő.

A botrányairól híres MSZP-s politikus erről a Hír Tv Ring című műsorának felvételén beszélt. A beszélgetés teljes terjedelemben vasárnap este nézhető meg.

Arra a kérdésre, hogy milyen jogi alapon szólítana fel erre bárkit, Szanyi azt felelte: a bennfentes információval való kereskedés, illetve visszaélés vagy annak a használata, ez minden civil polgári rend szerint azonnali letartóztatással jár.

Mint ismert: az LMP, az MSZP, a Párbeszéd Magyarországért (PM), az Együtt és a Magyar Liberális Párt vezető tisztségviselőinek csütörtöki egyeztetése után Tóbiás József a kormányfő lemondását szorgalmazta; „de minimum bizalmi szavazást kellene kérnie” – fogalmazott az MSZP elnök-frakcióvezetője. Emellett érvelt a PM-s Szabó Tímea is, aki jelezte: ha ez nem történik meg, akkor kezdeményezni fogja az Országgyűlés feloszlatását. 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.