galéria megtekintése

Nyílt hadüzenetet küldtek az MTVA vezérének, hatalmas perrel fenyegetnek

2 komment


Bednárik Imre

Az MTVA üzemi tanácsai és szakszervezetei ultimátumot adtak a vezérigazgatónak a leépítés miatt kirobbant kommunikációs csatában.

Szokatlanul keményen léptek fel a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alapnál (MTVA) működő üzemi tanácsok és a meghatározó szakszervezetek Vaszily Miklós megbízott vezérigazgatóval szemben – értesült a Népszabadság. A szervezetek rágalmazásért és hitelrontásért beperlik a céget, ha az nem korrigálja a létszámleépítéssel kapcsolatban az érdekképviseleteket lejárató vádakat, amelyeket az MTVA sajtóosztálya és annak vezetője, Kobza Miklós fogalmazott meg. Lapunk úgy tudja, az üzemi tanácsok és a szakszervezetek a hét végén elküldött levelükben öt napot adtak a vezérigazgatónak a vizsgálat megindítására.

Azt kifogásolják, hogy az MTVA sajtóosztálya a nyilvánosság előtt megrágalmazta őket, s téves információ­kat hozott nyilvánosságra a napokban bejelentett csoportos létszámleépítésről. Azt kérik a vezérigazgatótól, hogy a vizsgálat nyomán nevezze meg a felelősöket, s az eljárás eredményét hozza nyilvánosságra. Ha ennek Vaszily Miklós nem tesz eleget, akkor jogi útra terelik az ügyet.

A lapunk birtokában lévő dokumentumok és MTVA-s közlemények alapján az érdekvédelmi szervezetek jogosan tiltakoznak. A Népszabadság írta meg elsőként a múlt hét elején, hogy Vaszily Miklós 145 fős leépítést jelentett be az üzemi tanácsoknak írt levelében. Másnap az MTVA sajtóosztálya azt állította, 125 főt érint a leépítés. Ezután az MTVA saját magát igazította helyre, jelezve, mégis 145 fő kirúgására készülnek. Eközben a „sajtóban keringő” ellentmondó számokért és a szivárogtatásért az üzemi tanácsokat és a szakszervezeteket vádolta meg.

 

Minderre reagálva az üzemi tanácsok és a szakszervezetek pikírten azt írták a vezérigazgatónak, hogy a közelmúltban nem nekik volt gondjuk az „adatbiztonsággal”. Ez utalás az MTVA-s lehallgatási botrányra, amelynek nyomán a múlt héten a cég két igazgatója, Vas Imre és Enyedi Csaba kérte a munkavégzés alóli felmentését, miután a rendőrség meggyanúsította őket. Felmentésükkel egyértelművé vált az, ami hónapok óta nyílt titok volt az ­MTVA Kunigunda útjai székházában: Vas és Enyedi közreműködésével helyeztek el lehallgatókészüléket Vaszily Miklós vezérigazgató tárgyalójában és más irodákban.

Kommunikációs csata az MTVA-nál. Vaszily Miklós megbízott vezérigazgató egyelőre kivár
Kommunikációs csata az MTVA-nál. Vaszily Miklós megbízott vezérigazgató egyelőre kivár
Veres Viktor / Népszabadság

Az érdek-képviseleti szervek által írt levél ügyében kerestük Vaszily Miklóst. Arra vártunk választ, hogy indít-e vizsgálatot, valamint arra is kíváncsiak voltunk, hogyan értékeli a csoportos létszámleépítéssel kapcsolatban az MTVA Sajtóirodája által folytatott kommunikációt. Levelünkre eddig nem kaptunk választ.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.