Szakdolgozat-ügy: Gyurcsány pert nyert a Hír TV ellen

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke pert indított a HírTV ellen, az április 29-én bemutatott „Pancsolt bor” c. műsor miatt, amelynek készítői azt állították, hogy Gyurcsány Ferenc 1984-ben írott főiskolai szakdolgozata plágium. A bíróság helyreigazításra kötelezte a tévét.

A benyújtott kereset részletesen fölsorolja azokat az adásban tetten érhető manipulációkat,  amelyek révén a műsor valószínűsíteni kívánta ezt az állítást - írja a Demokratikus Koalíció sajtóirodája. (A hírt az MTI nem adta ki - A szerk.)

A  Fővárosi Törvényszék ma kihirdetett elsőfokú ítéletében igazságot szolgáltatott a volt miniszterelnöknek, amikor megállapította: a műsor a  keresetben fölsorolt állításokkal azt a hamis látszatot keltette, hogy Gyurcsány Ferenc plagizált, vagyis hogy szakdolgozatában jogsértő módon  használta föl Rozs Szabolcs diplomamunkájának egyes részleteit. A bíróság ezért ítéletében helyreigazításra kötelezte a televíziót, mind az eredeti adásra, mind annak (esetleg más címen bemutatott) ismétléseire vonatkozóan.

A HírTV jogkövető magatartásáról és erkölcsi emelkedettségéről egyébként sokat elmond, szerepel a DK közleményében, hogy a szóban forgó műsort még az utolsó pillanatban, közvetlenül az előre látható ítélet megszületése előtt, az elmúlt hétvégén és a tegnapi napon ismételten bemutatta.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.