Szájer nem adná vissza a pénzt Sorosnak

Nem áll szándékában Szájer Józsefnek visszafizetni a számára biztosított Soros-ösztöndíj összegét – legalábbis ez derül ki a fideszes politikus, ­európai parlamenti képviselő Népszabadságnak megküldött válaszából.

Szájer József azt írta, hogy aki felteszi azt a kérdést, kész-e az egykori támogatási összeget visszafizetni, az még mindig nem sajátította el a demokrácia és a polgári szabadságjogokra alapozott társadalom, a szabad gondolkodás leglényegesebb gondolatait sem.

„Ilyesmi eszébe sem jutna”
„Ilyesmi eszébe sem jutna”
Forrás: eppgroup.eu

„Ha Soros György oxfordi tanulmányi ösztöndíja elfogadásának harminc évvel ezelőtt az lett volna a feltétele, hogy onnantól kezdve egyet kell értenem vele, akkor sosem fogadtam volna el azt. Ismerve Soros György szinte már doktríner véleményét a gondolkodás és szólás szabadságáról, azt kell mondani, hogy neki ilyesmi eszébe sem jutna” – fogalmazott a fideszes politikus, megjegyezve: a véleményét mindig maga alakította ki, „az nem megvásárolható”.

Szájer 1986-87-ben tanult Soros-ösztöndíjjal Oxfordban. A támogatást a Fidesz több más magas rangú politikusa is igénybe vette.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.