Szagot fogott a BRFK a Pride-on terjengő bűz után

Sokan zsebkendőt szorítottak az orruk elé, mások csak fintorogtak szombaton a 20. Budapest Pride résztvevői közül, amikor az Opera magasságába értek. Nincs mit szépíteni rajta, erős szarszag érződött a környéken, mintha valaki épp a rendezvény idejére időzítette volna a környék fáinak és virágainak trágyázását.
Mivel a hivatalosságok tagadták, hogy az ő művük lett volna a turisták körében is visszatetszést keltő művelet, a gyanú azokra terelődött, akik már hónapok óta készültek a rendezvény megzavarására. A hatóságok azonban három napig a fülük botját sem mozdították. Annak ellenére sem, hogy a rendőrség végig biztosította a rendezvényt, előtte gondosan lezárta a keresztutcákat, és nyilván ellenőrizte azt is, hogy senki ne helyezhessen el a menet útvonalán robbanószerkezetet vagy más veszélyes holmit.

Hétfőn még hiába kérdeztük szóban és írásban a BRFK-t (amely amúgy a résztvevők megelégedésére profin biztosította a menetet), hogy a járőrök és a tömegben elvegyült civil ruhások hogyhogy nem észlelték a bűzt. (Kizárt, hogy az ő orrukat ne csapta volna meg az erős trágyaszag.) Nem reagáltak kérdésünkre. Arra sem, hogy a térfigyelő kamerák monitorjai előtt ülőknek és az Andrássy úton az előző éjszaka járőrözőknek miként nem tűnt fel az illegális trágyázás? Az sem tűnt volna fel, ha valaki anthraxot szór szét a belvárosban? Erre a kérdésre sem kaptunk választ.

Írásbeli megkeresésünkre a rendőrség sajtószolgálata csak annyit közölt: „Az ön megkeresésében szereplő cselekmény (köztisztasági szabálysértés) ügyében nem a rendőrség, hanem az általános szabálysértési hatóság, a Budapest Főváros Kormányhivatala VI. Kerületi Hivatala rendelkezik hatáskörrel és illetékességgel". Arról viszont már hallgattak, hogy a rendőrség tett-e be- vagy feljelentést a történtek miatt a kormányhivatalnál.

Kedd délután aztán a rendőrség a korábban válasz nélkül hagyott kérdéseinkre is utalva azt közölte, hogy egy meg nevezett alapítvány kuratóriumi elnöke feljelentést tett a BRFK-n köztisztasági szabálysértés elkövetése miatt. Feljelentését a rendőrség áttette az illetékes kormányhivatalhoz. Egyidejűleg a BRFK is adatgyűjtésbe kezdett, és a rendőrök által összegyűjtött információkat is továbbították az illetékes kormányhivatalnak.

Az adatgyűjtés eredményéről a rendőrség egyelőre nem nyilatkozik, de több jel utal arra, hogy sikerülhet (talán már sikerült is) azonosítania az illegális trágyázót.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.