Szabad-e válság idején Tina Turner koncertre menni?

Gyurcsány Ferenc szombaton este Tina Turner-koncerten volt Bécsben. A kormányszóvivő evvel kapcsolatban epés kérdéseket intézett a Fideszhez: mondanák meg, mire szabad menni, s mire nem. A Fidesz ugyanis előzőleg kikezdte Gyurcsányt amiatt, hogy kíváncsi volt a rocknagymamára.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök Tina Turner koncertjén járt szombaton este Bécsben - erősítette meg kérdésre válaszolva a kormányszóvivő a vasárnapi, soron kívüli kormányülés után tartott sajtótájékoztatón. Daróczi Dávid hozzátette: a miniszterelnököt és családját meghívták a koncertre, aminek nagyon örült. Ahogyan annak is, hogy a koncerten nagyon sok magyarral - köztük közéleti személyiségekkel is - találkozott, akik odamentek hozzá, üdvözölték, és aztán közösen nézték a koncertet (a Fidesz kifogásolta a szombati kiruccanást, ezért került szóba a koncert - A szerk.)

Daróczi kitért arra: a miniszterelnök azt kéri a fideszes politikusoktól, adjanak útmutatást, mi az, amit a kormányfő válság idején tehet, és mi az, amit nem. Feltetette a kérdést: lehet-e válság idején moziba, színházba, koncertre menni?

"Hogy ha színházba kíván menni a miniszterelnök, akkor milyen darabokat nézhet meg, és milyeneket nem: megnézheti-e például Woody Allen egy darabját, vagy kizárólag a Bánk Bánra mehet el?" - sorolta a kérdéseket a kormányszóvivő.

A kormányfő arra is kíváncsi, hogy ha koncertről van szó, akkor "elmehet-e Tina Turner koncertjére, vagy kizárólag az Edda koncertjére mehet el". Ebben szeretne részletes útmutatást kapni a miniszterelnök a Fidesz képviselőitől - közölte.

Hangsúlyozta: ha ez a javaslat megérkezik, utána lehet érdemben válaszolni Bernáth Ildikó fideszes képviselő felvetéseire is, aki azt várja a kormánytól, hogy a megszorítások idején mutasson példát.

Arra, hogy a miniszterelnök bécsi útja került-e pénzbe az adófizetőknek, a kormányszóvivő azt válaszolta: Gyurcsány Ferencet a jogszabályok alapján, védett állami vezetőként éppen ugyanúgy védik a világ minden pontján. Ez nem jelentett többletköltséget - szögezte le.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.