Suchman Tamás őrjöngött az MSZP-s aláírásgyűjtés miatt

A volt országgyűlési képviselő saját párttársainak aláírásgyűjtő pultját verte szét Marcaliban, majd megpróbálta kikergetni  MSZP-s társait a településről. A szóváltás odáig fajult, hogy Suchman szétverte a párt kitelepülős pultját és megfenyegette az aláírást gyűjtő szocialistákat, akik a történtek után feljelentést tettek – számol be a hétvégi esetről az Index.

Harján Dávid szocialista önkormányzati jelölt péntek reggeltől gyűjtögette az aláírásokat a marcali piac előtt. A kitelepülésben részt vett több más helyi MSZP-s vezető és Harján barátnője is.

Suchman, aki tavaly lemondott a marcali MSZP-s elnökségről, többször elautózott a piac előtt, majd később kiszállt és elindult a pult felé – mondta el a portálnak Harján. A volt MSZP-s helyi vezető a tanúk szerint ordítozva közelített. Sárdi Árpád, a szocialisták jelenlegi, Somogy megyei listavezetője próbálta őt feltartóztatni, ám őt félrelökte és Harjánnal üvöltözni kezdett. Ezután Suchman ráborította a pultot a jelöltre.

Suchman felesége és Sárdi próbálta feltartóztatni az üvöltöző politikust, ám az tovább folytatta, közben pedig Harján barátnőjének is csúnyán odaszólt és meg akarta ütni. Suchman három percet adott a pultot és ajánlóíveket eltakarító párttársainak, hogy távozzanak, majd visszaszámolt.

Suchman Tamás az Index megkeresésére tagadta az incidenst. Harján a támadás miatt rendőrségi feljelentést tett.

Eközben pécsi tudósítónk telefonon elérte Suchman Tamást, s megkérdezte, miért támadt rá pártja választókerületi elnökére. A 60 éves politikus elmondta, hogy valóban el akarta zavarni a piactéren aláírásokat gyűjtő Harjánt, kiabált vele, durva szavakat használt, ám szerinte tettlegességre nem került sor, s a pultot véletlenül lökte fel, mivel megbotlott és egyensúlyát elvesztve ráesett.

Mindezt részben megromlott egészségével magyarázta (azért is vonult vissza a politikától, mert betegségeire 31 gyógyszert szed naponta), ráadásul rossz lelki állapotban volt, hisz egy barátja temetésére tartott, amikor meglátta Harjánt.

Suchman nem tagadja, hogy több ponton vitában áll pártja megyei vezetőivel, emiatt sérelmei vannak, s az is fáj neki, hogy Harján róla sokszor negatívan beszélt. Ezért azt kérte, hogy a marcali jelöltek támogató aláírásait a helyi szocialisták gyűjthessék össze, ne a Kaposvárról idelátogató Harján és csapata. Hogy ezt a kérését nem vették figyelembe, dühös lett, ezért indult meg a választókerületi elnök felé, de bántani nem akarta. 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.