Milliókat kaszál az egyetemi sajtófőnök cége: az egyetemtől

A Debreceni Egyetem sajtófőnökének. M. Tóth Ildikónak a saját cége nyert az egyetem közbeszerzési  pályázatán, így a sajtófőnök több mint 24 milliót számlázhat a munkahelyének. M. Tóth életében vannak ilyen csodás véletlenek. Pár éve a szóban forgó cég 15 millió forintra szerződött egy olyan beruházás kommunikációjára, amelynek a saját férje volt a lobbistája.

A Debreceni Egyetem (DE) által meghirdetett, több mint 24 milliós közbeszerzési pályázaton az egyetem saját sajtófőnökének, M. Tóth Ildikónak a saját cége, a Clarbis Kft. győzött, így az az abszurd helyzet állt elő, hogy M. Tóth cége külsős megbízottként  látja az egyetemi sajtóirodához kapcsolódó hírügynökségi tevékenységet ott, ahol éppen M. Tóth a belsős főnök.

Az ügyet megszellőztető debreceni vagy.hu online újság azt írja a Közben szereznek című cikkében M. Tóth Ildikóról, hogy korábban a Debrecen Televízió hírigazgatójaként dolgozott, ismert róla, hogy Márton Attila volt hajdúszoboszlói fideszes országgyűlési képviselő felesége, s Kósa Lajos debreceni polgármester feleségének barátnője.

M. Tóthot a Debreceni Egyetem tavaly év végén nevezte ki sajtófőnöknek, s a vagy.hu megfogalmazása szerint az antréja némiképp bokaficamos lett, mivel többen nehezményezték: első önálló intézkedéseként szigorította, azaz előzetes engedélyezéshez kötötte az egyetemi forgatás, riportkészítés lehetőségét.

M. Tóth Ildikóval korábban a Népszabadság is foglalkozott, mert a cége bruttó 15,6 millió forintra szerződött egy olyan projekttel, amelynek éppen a férje volt a lobbistája. Márton Attila fideszes képviselőként kemény háttérmunkát, fontos lobbitevékenységet végzett a 3,7 milliárd forintos derecskei szennyvízberuházás megvalósításáért.

A derecskei önkormányzat a projekt kommunikációs feladatainak ellátásával - meghívásos közbeszerzési eljárás keretében - éppen Márton feleségének cégét, a Clarbis Kft-t bízta meg. Akkor megkérdeztük Márton Attilától, hogy a megbízást nem érzi-e összeférhetetlennek, de a beszélgetésünkből az derülkt ki, hogy Márton Attila nem érti, mi ezzel a probléma.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.